Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarská čtvrtka přilákala rekordních 3 725 turistů

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarská čtvrtka přilákala rekordních 3 725 turistů

[pondělí, 26. květen 2014]

Tradiční pochod pořádá pivovar Holba od roku 1973 a každý ročník nabývá na síle. Na letošní Pivovarskou čtvrtku v sobotu vyrazilo 3 725, tedy o 986 lidí více než loni. Letos si mohli zvolit z celkem 8 tras a přibylo i čtvrté startovací místo ve Velkých Losinách, což uvítali rekreanti i lidé bydlící v okolí. Po absolvování pochodu se všichni společně sešli v cíli v areálu pivovaru.

Na vysokou účast ukazovaly už on line registrace, takže jsme byli dobře připraveni. Turisté pochvalně hodnotili plynulé odbavení na startovacích místech i možnost dát si „jedno“ i na trase. Dobré pivo a taky posezení i zábava v pivovaru byly silným hnacím motorem,“ spokojeně vyjadřuje manažerka akce Alexandra Lašáková.

Jako první dorazili do cíle absolventi nejkratších tras 10 a 12 km. Děti mohly vybít zbytky energie na trampolínách skákacího hradu nebo se proměnit třeba v kočičku, kterou jim v dětském koutku dovedně vymalovali na obličej. Rodiče zase lákala vychlazená Holba, příjemné posezení i možnost podívat se do výroby. Jako příznivce značky je zajímalo, jak vlastně to jejich oblíbené ryzí pivo vzniká. Dokonce si mohli vyzkoušet, jaké to je mít „trojku v žíle. Pomocí speciálních brýlí, které nasimulují stav opilosti, se někteří přesvědčili jak může být náročná běžná chůze nebo třeba odemknutí auta. Pro ty, co to zvládli i s několika promilemi, byl připraven alkohol tester a Holba Free jako dárek.

Slavily se i narozeniny Šeráku, který nejenže tekl z píp, ale o Šerák se taky soutěžilo a byl k mání i v retro kolekci v dárkovém multipacku. Zájem vzbudila také anketa s hodnocením nových etiket na lahvích Holby.

Pivovarskou čtvrtkou ožilo nejen nádvoří pivovaru, ale i pikniková louka u Pivovarské restaurace. Připíjelo se nejen Šerákem a Holbou Classic, vítězem mezi výčepními pivy u nás, ale také letním evergreenem Holba s příchutí brusinky a máty. Fanoušci sice litovali, že si nemohou připít na vítězství nad Švédy, ale chuť na jejich oblíbené jim to nevzalo.

Pivovarská čtvrtka i letos otevřela brány pivovaru a přinesla pohyb, relax, zábavu a přátelská setkání v kraji ryzího piva z hor. Účastníci si odnášeli příjemné zážitky, navíc dárky, někteří i soutěžní výhry. Akci opouštěli s dobrým pocitem a odhodláním vyrazit i v roce následujícím.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI