Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Modravský pivovar Lyer vaří první pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Modravský pivovar Lyer vaří první pivo

[pátek, 10. leden 2014]

Historický okamžik v novodobých dějinách Modravy. Nově postavený pivovar na břehu Roklanského potoka dnes začal vařit první várku světlého piva. Za šest týdnů mohou návštěvníci Modravy a okolí ochutnat první jedenáctistupňový Světlý Modravský ležák.

Penzion s pivovarem je postaven na místě, kde byly na Modravě na konci šedesátých let zbourány poslední domy, určené po odsunu německých obyvatel k demolici. Investorem stavby je provozovatel na protějším břehu stojících penzionů Modrava a Pupík pan Radovan Lyer, jehož jméno ponese nejenom pivo, ale zároveň celý penzion s pivovarem. Architektonický ráz stavby je shodný s typem staveb, které na tomto místě původně stály. Stavba penzionu s pivovarem byla zahájena v červnu 2011 a zkolaudována byla třicátého prosince loňského roku.

Modrava se může díky investorovi pyšnit stavbou, která ničím neruší, ale naopak doplňuje, historický ráz Bienertovy pily s okolními stavbami, které jsou spolu s Klostermannovou chatou nejfotografovanějším místem Modravy. A pro návštěvníky pivovaru bude určitě atraktivní podívanou to, že varna pivovaru je součástí restaurace.

Pivovar bude atraktivní nabídkou nejen návštěvníkům Modravska, ale i místním obyvatelům a k tomu, aby lidem pivo chutnalo, snad zbývá popřát tradičním pivovarským pozdravem „Dej Bůh štěstí“.

Antonín Schubert, starosta Modravy


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI