Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Loni zvýšil výstav o 15 %

Co se píše o pivovarech a pivu


Loni zvýšil výstav o 15 %

[čtvrtek, 16. březen 2006]

Celkově tak dosáhl 204 900 hektolitrů. S takovým růstem výroby původně nepočítal, plán předpokládal zvýšení na 185 tis. hektolitrů z předloňských 178 tis. hektolitrů.

"Růst bychom chtěli udržet i v letošním roce, i když už ne tak výrazný. Chceme na trh dodat kolem 215 tis. hektolitrů piva," řekl ředitel pivovaru František Horák.

Svijanský pivovar prošel loni transformací - původní společnost s ručením omezeným se změnila ve společnost akciovou. Podle předsedy představenstva Tomáše Kučery bylo cílem zvýšit důvěryhodnost firmy a umožnit jí snadnější získávání investičních prostředků.

Pivovar Svijany je největším pivovarem v Libereckém kraji a jeho tradice je také nejstarší. Výroba piva ve Svijanech začala v roce 1564.

Firmě s 80 zaměstnanci se podařilo v posledních letech zvýšit výrobu téměř dvojnásobně. Prakticky přitom nevyváží. Daří se jí prosadit i přes poměrně silnou konkurenci velkých pivovarů a také dvou dalších regionálních výrobců. Těm se ale loni tak dobře nedařilo.

Pivovar Rohozec, který svijanská firma předloni koupila, zůstal s výstavem 30 tis. hektolitrů na úrovni předchozího roku. "Pro letošní rok ale počítáme s růstem na 40 tis. hektolitrů, přičemž kolem 17 % bychom chtěli vyvézt,“ sdělil ředitel pivovaru František Jungmann.

Pivovaru Hols Vratislavice dokonce podle ředitele Petra Hotaše výstav mírně klesl na 49 tis. hektolitrů. "Letos bychom ale chtěli produkci zvýšit a přiblížit se 60 tis. hektolitrů," dodal Hostaš. Zvýšit by se měl také export. Vratislavické pivo míří hlavně do Německa, Španělska a Itálie. (Moderní obchod)

[Svijany] 20:13 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI