Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Lobkowicz vstoupí na burzu formou standardního IPO

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Lobkowicz vstoupí na burzu formou standardního IPO

[pondělí, 23. prosinec 2013]

Představenstvo společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s., pod kterou patří sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, rozhodlo o umístění svých akcií na Burze cenných papírů Praha. Na základě kladné odezvy z finančního trhu se Pivovary Lobkowicz rozhodly plně využít možného potenciálu emise, a proto na místo původně uvažovaného privátního úpisu své akcie nabídnou veřejně formou IPO.

Již v polovině prosince společnost Pivovary Lobkowicz Group, a.s. oznámila možné navýšení základního kapitálu úpisem nových akcií, které by mohly být nabídnuty externím investorům. Nyní tuto skutečnost potvrzuje. „Na základě kladné odezvy z trhu, kdy o naše akcie projevili zájem jak velcí, tak i ti nejdrobnější investoři, a také na základě doporučení manažera emise České spořitelny, a.s. se představenstvo společnosti rozhodlo navýšit základní kapitál veřejným úpisem nových akcií, tedy formou klasického IPO,“ uvedl Zdeněk Radil, generální ředitel Pivovarů Lobkowicz.

Společnost aktuálně připravuje dokumenty založené na mezinárodních standardech účetního výkaznictví (IFRS) nezbytné k první veřejné nabídce akcií, což umožní i listing na zahraničních burzách. Společnost má zájem na burze prodat 30-40 % svých akcií, přičemž výnos plánuje využít na další rozvoj a na vypořádání vlastnických podílů.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI