Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svijanské slavnosti okoření kapely Tři sestry i Turbo

Co se píše o pivovarech a pivu


Svijanské slavnosti okoření kapely Tři sestry i Turbo

[sobota, 16. červenec 2005]

Kultovní české rockové skupiny Tři sestry a Turbo, několik druhů piva, pijácké soutěže nebo pouťové atrakace slibuje program letošních Svijanských slavností, které otevřou své brány v sobotu po poledni.

Od třinácti hodin mohou lidé vstoupit do areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě, kde mají probíhat slavnosti až do ranních hodin. „Letos chystáme již šestnáctý ročník. Vloni jsme vytočili asi třicet tisíc litrů piva. Pokud vyjde počasí, očekáváme letos podobnou návštěvu,“ řekl ředitel svijanského pivovaru František Horák. Návštěvníci se mohou i letos těšit na všechny druhy zdejšího piva.

„Desítka bude za 13 korun, s každým stupněm pak poroste cena piva o korunu,“ dodal Horák. Návštěvníkům slavností bude hrát na dvou pódiích dvanáct skupin. „Půjde o různé žánry, od dechovky po bigbít. Hvězdami programu budou kapely Turbo a Tři sestry, které začnou hrát asi od sedmnácti hodin,“ řekl Horák. „Večer chystáme ohňostroj.“

Během sobotního odpoledne zajistí náštěvníkům cestu kyvadlová doprava z Turnova do Svijanského Újezda a zpět. Autobusy mají jezdit od 13 do 18 hodin. „Pro návštěvníky, kteří přijedou autem, jsme připravili dostatek parkovacích míst poblíž areálu koupaliště,“ podotkl Horák. Pivo poteče v sobotu na slavnostech ze šedesáti píp. K dostání budou i značkové sklenice a suvenýry. Vstupenka na slavnosti stojí 70 korun. (Právo)

[Svijany] 20:09 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI