Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mezi pivovarskými káděmi zazní jazz, rock i klasika

Co se píše o pivovarech a pivu


Mezi pivovarskými káděmi zazní jazz, rock i klasika

[neděle, 10. listopad 2013]

Do pivovaru Litovel ve čtvrtek 14. listopadu zavítá Smyčcové kvarteto Epoque Quartet se známým, talentovaným klarinetistou Irvinem Venyšem. Jejich večerní koncert proběhne v jedinečné atmosféře varny jako součást oslav 120 let pivovaru.

Stěny varny, obložené kardinálským mramorem, zajišťují vynikající akustiku, proto se tady koncerty pořádají každoročně. To, co je spojuje, je mimořádná příležitost a světoznámí sólisté, stejně jako unikátní prostředí. Koncert má připomenout slavnostní vysvěcení pivovaru Litovel 12. listopadu 1893 a první várku piva, v něm uvařenou.

Díky pověsti tvůrčí invence EQ a jejich mimořádných živých koncertů doprovází letošní vystoupení velké očekávání. Repertoár Epoque Quartet je širší než by se od kvarteta klasické hudby dalo čekat. Jde o originální pojetí se zdařilým koktejlem několika hudebních stylů. Posluchači si tak budou moci vychutnat nejen hudební klasiku, ale i jazz, rock, rytmický funk v zajímavé kombinaci třeba s moravskou lidovou.

Citlivý přístup k netradičním aranžmá přináší nové možnosti využití smyčcových nástrojů a zároveň umožňuje nebývalou šíři repertoárového záběru, ojedinělou na našich i zahraničních pódiích.

Pražské smyčcové kvarteto Epoque Quartet vzniklo na počátku roku 1999. Čtyři vynikající sólisty a komorní hráče s bohatými pódiovými zkušenostmi přivedla ke společné práci nejen názorová shoda a příbuznost umělecké povahy, ale především mimořádné nadšení pro žánry obvykle nezařazované pod hlavičku "vážné hudby" - jazz, rock a funk. Členy kvarteta jsou David Pokorný – housle, Vladimír Klánský – housle, Vladimír Kroupa – viola a Vít Petrášek – violoncello. Speciálním hostem bude Irvin Venyš - klarinet, který je právem řazen k nejvýraznějším umělcům mladé české generace a se kterým hudebníci natočili CD „Irvin Epoque: Crossover“.

Koncert začíná v 19 hodin, vstupenky je možné zakoupit v Městském klubu případně Turistickém informačním centru v Litovli za 120 Kč.

[Litovel] 19:32 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI