Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Ferdinand získal Českou chuťovku

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Ferdinand získal Českou chuťovku

[čtvrtek, 31. říjen 2013]

Ferdinand získal v kategorii pivo roku 2013 další ocenění České chuťovky

Celostátní soutěž Česká chuťovka má za úkol objevit nové české potraviny té nejlepší chuti. Tmavý ležák Ferdinand 11 % dokázal, že ač je z malého benešovského pivovaru, tak dokáže velké věci. Soutěž dbá zejména na vysoké chuťové parametry, které oceňuje dvanácti členná nezávislá odborná porota a ty Ferdinand splnil.

Projekt Česká chuťovka má za úkol napomáhat drobným výrobcům proniknout s výrobky, které jsou kvůli vysokým nákladům na reklamu a cenám potravinám ve velkoobchodech na trhu leckdy opomíjené. Spotřebitelé tak zase mohou odhalit, které české potraviny jsou kvalitní a chutné. Soutěže se mohou zúčastnit i velcí tuzemští výrobci, ale musí dokázat, že chuť jejich potravin si zaslouží ocenit.

Neméně důležitou součástí hodnocení je také design výrobku a jeho spotřebitelská využitelnost. Spojením těchto parametrů s českým původem potravin je značka Česká chuťovka zcela nezaměnitelná s jinými oceněními, která jsou v ČR udělována,“ uvádí oficiální webové stránky soutěže, která se 17. října konala pod záštitou pana Milana Štěcha, předsedy Senátu v Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR.

Pivo Ferdinand je oceněno titulem Dobrý tuzemský potravinářský výrobek už potřetí v řadě a tak znovu dokazuje české pivařské kotlině, že přívlastek „skutečné pivo“ mu po právu patří.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI