Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oslavte svátek svatého Václava pšeničným speciálem!

Co se píše o pivovarech a pivu


Oslavte svátek svatého Václava pšeničným speciálem!

[čtvrtek, 26. září 2013]

Sládci pivovarů v Černé Hoře na Blanensku a ve Vysokém Chlumci na Sedlčansku připravili pro oslavu Dne české státnosti 28. září 2013 Pšeničný speciál knížete Václava. Čepovat jej bude od pátku 27. září 2013 až do vyprodání zásob téměř tisícovka vybraných hospod po celé republice.

Pšeničný speciál knížete Václava je svrchně kvašené 13% pivo, při jehož výrobě byla použita více než polovina sladu vyrobeného z pšenice. Pivo je charakteristické osvěžující kořeněnou a ovocnou chutí, světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek, a příjemnou kvasnicovou vůní. Má bohatou pěnu, silný říz a obsahuje 5 % obj. alkoholu.

Svatý Václav je patronem nejen země české, ale také všech pivovarníků. Pšeničný speciál knížete Václava uvařený právě k poctě tohoto světce tak navazuje na dlouhou tradici vaření pšeničných piv na našem území. Čepovat jej budou mimo jiné také hospody zapojené do programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je zveřejněn na www.cestapivnichznalcu.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI