Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Rychtář slaví 100 let a zve na Den s Rychtářem

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Rychtář slaví 100 let a zve na Den s Rychtářem

[úterý, 3. září 2013]

Pivovar Rychtář letos slaví 100 let od svého založení. K této jedinečné příležitosti chystá velkolepou oslavu, během které otevře své brány široké veřejnosti. Den s Rychtářem se uskuteční v sobotu 14. září 2013 a návštěvníky bude čekat špičkový hudební program v čele s kapelami No Name, Buty nebo Turbo a nabídka všech čepovaných piv značky Rychtář včetně letošních novinek. Nahlédnout sládkovi pod pokličku bude možné v rámci exkurzí a připravena bude spousta další zábavy.

Slavnostní program obsadí celý pivovarský areál včetně přilehlého amfiteátru. „Stoleté výročí našeho pivovaru tady oslaví oblíbené kapely No Name, Turbo, Vladimír Mišík, Buty nebo hlinecká legenda Motouz, jež se vrátí na pódium po několikaleté pauze. Na nádvoří pivovaru vystoupí hlinečtí muzikanti – představí se jak poprockové skupiny Saxer či Artur, ale i oblíbené dechovky Hlinečanka a Zavřelovi, kteří speciálně pro Den s Rychtářem složili novou píseň v rytmu polky,“ uvedl sládek pivovaru Milan Morávek.

Zájemci si budou moci prohlédnout výrobní prostory pivovaru a podívat se, jakým způsobem se vaří pivo Rychtář. V rámci exkurzí budou otevřeny také prostory, kam se návštěvníci pivovaru během prohlídek v průběhu roku normálně nedostanou. Součástí bude také promítání nového krátkého filmu o pivovaru.

Během celého odpoledne a večera potečou proudem všechna piva Rychtář. Kromě výčepních piv Rychtář Klasik a Rychtář Standard, ležáku Rychtář Premium, nefiltrovaného Rychtáře Natur a 15% Rychtáře Speciál, které pivovar vaří v průběhu celého roku, budou mít návštěvníci příležitost ochutnat také 13% polotmavý speciál Hlinecké, který pivovar vaří při oslavách pivovaru již tradičně, ale také úplně nová piva Rychtář Rataj a Hlinecký Hamr. Navíc zde bude naražen první sud dalšího zcela nového piva, který tým Milana Morávka připravil ke 100. narozeninám pivovaru.

Pivovar své brány otevře ve 12 hod., oficiální zahájení akce se uskuteční na nádvoří pivovaru ve 13. hod. a bohatý kulturní program je naplánovaný až do 24 hod. Vstupné bude symbolických 20 Kč.

Kromě výčepních míst se všemi pivy značky Rychtář bude v areálu pivovaru i mnoho stánků s občerstvením. Pro návštěvníky bude zdarma k dispozici parkoviště, které bude umístěné hned za hlineckým amfiteátrem a které bude mít svůj vlastní vchod.

Více informací o Dni s Rychtářem a o Pivovaru Rychtář naleznete na www.rychtar.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI