Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba navýšila prodeje. Zvýšenou poptávku ovlivňuje letní počasí i obliba piva z hor.

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba navýšila prodeje. Zvýšenou poptávku ovlivňuje letní počasí i obliba piva z hor.

[pondělí, 19. srpen 2013]

Holba má za sebou úspěšný červenec, kdy prodeje přesáhly 40 tisíc hl piva. Nárůst o více než 5 procent meziročně se týká piva Holba všech stupňovitostí i obalů. Dobře si vede nejen Holba v sudech, zájmu konzumentů se těší i lahvová Holba, se kterou mohou nyní konzumenti soutěžit o zahradní bazén či pivo na celý rok zdarma. Výhry jsou lákavé a mohou zvednout poptávku po lahvové Holbě až do září, kdy soutěž končí.

Odbyt pozitivně ovlivňuje ideální letní počasí, kdy je na pivo největší chuť. Roste i konzumace nealko piva, kterého teď prodáváme až o třetinu více než loni,“ říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba. Letošní prodeje piva Holba už přesáhly 200 tisíc hl, což je téměř dvě třetiny celkové roční produkce. Nejvíce jde na odbyt vlajková loď značky Holba Šerák. Objemově dosáhla na 140 tisíc a stále si drží svůj růstový potenciál. Výborně si letos vede také Holba Šerák Speciál se symbolickou stupňovitostí 13,51 podle výšky kopce Šerák. Letos slaví 1000 prodaných hl, a to je dokonce o 40 procent více než loni.

Chuťové pohárky konzumentů si dokázala získat i novinka Holba Brusinka, letní ovocné pivo s příchutí brusinky a máty. Naopak letní stálicí je nefiltrovaná Holba Kvasničák, typicky zahrádkové pivo. Obě piva jsou k dispozici pouze v sudech a v restauracích se podávají jako točená.

Zhruba za 14 dní začnou v Holbě stáčet prvních 100 hl extra silného speciálu Holba Strong 18º. Jako sudový bude v prodeji na pivovarských slavnostech od 6. do 7. září a hned poté v restauracích. Na Vánoce se objeví v obchodní síti také v lahvích.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI