Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Holba podpořil Krobotův film Díra u Hanušovic

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Holba podpořil Krobotův film Díra u Hanušovic

[neděle, 11. srpen 2013]

Natáčení začalo ve Vikanticích už minulý týden. Pod vedením známého režiséra Miroslava Krobota vzniká v Jeseníkách film, zasazený do autentického prostředí několika vesnic včetně Hanušovic. Hlavním partnerem filmu je pivovar Holba.

Ve vikantické hospodě k Holbě usednou hlavní protagonisté filmu jako např. Ivan Trojan nebo Jaroslav Plesl. Ryzí pivo z hor jim přinese Tatiana Vilhelmová v hlavní roli hospodské Maruny, která tady žije s matkou a sestrou Jarunou v podání Lenky Krobotové. Pro diváka je zajímavý nejen samotný příběh a jeho věrohodnost, ale stejně tak autentičnost prostředí a lidí, kteří tady žijí. Postavy jsou přímočaré a to, co říkají, také tak myslí. Víc jednají než mluví, fungují se samozřejmostí a lehkostí. Jejich dialogy zní nedramaticky, jakoby se nic nedělo, i když se odehrávají situace, které přejít bez komentáře, se zdá skoro nemožné. Autentické prostředí Jeseníků své obyvatele určuje a platí to i obráceně. Jeseníky jsou obrazem lidí, kteří tady žijí.

Film přináší věcný pohled na realitu života v mnohdy drsném prostředí Jeseníků. Holba je jeho dlouhodobou součástí, proto jsme se rozhodli tento film podpořit,“ říká Vladimír Zíka z pivovaru Holba, který se stal hlavním partnerem filmu. Spojení hanušovického pivovaru s filmem je velmi přirozené a navíc Holba není v této oblasti žádným nováčkem. S jeho podporou vznikl např. film Alois Nebel nebo Sedm dní hříchu.

Ve filmu je možné sledovat malebné přírodní scenérie kraje ryzího piva z hor, kde jeho obyvatelé nechodí na pivo, ale na Holbu.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI