Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velký pivní krýgl opět zve na Mikulovské Pivobraní

Co se píše o pivovarech a pivu


Velký pivní krýgl opět zve na Mikulovské Pivobraní

[úterý, 23. červenec 2013]

Obrovský pivní půllitr stojící na okraji Mikulova láká už druhým rokem na jedinečnou gastronomickou i kulturní událost. Již III. ročník neobvyklého festivalu dokazuje, že pivní fajnšmekři se najdou také v srdci jižní Moravy.

Stejně jako loni je tato kovová maketa pivního půllitru umístěna na frekventovaném hlavním tahu ve směru Brno – Vídeň. Že je tento krýgl největší na Moravě, dokazuje skutečnost, že se do jeho útrob vejde přesně 18 857 piv. Na letošním ročníku festivalu se jistě podaří protočit mnohem více piva - stejně jako tomu bylo minulé ročníky, kdy na festival zavítaly tisíce lidí.

Letošní třetí ročník festivalu se uskuteční ve dnech 9. a 10. srpna v amfiteátru města Mikulov. Již tradičně budou moci návštěvníci ochutnat z nabídky více než 70 druhů piv a pivních speciálů, a to jak od velkých známých pivovarů i rodinných minipivovarů. Záštitu nad letošním ročníkem převzalo Ministerstvo zemědělství ČR, hejtman jihomoravského kraje Michal Hašek, město Mikulov, Český svaz pivovarů a sladoven a Českomoravský svaz minipivovarů.

Fanoušci rockové muziky se mohou těšit na kapely Rybičky 48, Walda Gang, Imodium, houslové duo Femme2Fatale, Mother´s Angels, Lidopop, Brouci a další. Moderátorem sobotního programu bude Ruda z Ostravy, který si pro návštěvníky připravil zajímavé pivní soutěže a pokusí se překonat rekord v pití piva na čas. Ti ještě odvážnější budou mít možnost stát se součástí hair show a soutěžit o nejvyšší pivní číro. Vrcholem sobotního programu bude oblíbená soutěž Miss mokré tričko a nevšední vystoupení tanečnic pole dance ze skupiny Citadela Mefisto Brno.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI