Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Vratislavice od března zdraží, v létě podraží i nymburské

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Vratislavice od března zdraží, v létě podraží i nymburské

[čtvrtek, 16. únor 2006]

Soukromý Pivovar Vratislavice hodlá od března zdražit pivo. Ceny by se měly zvýšit řádově o desetihaléře, zdražení se ale zřejmě nedotkne celého sortimentu, řekl ředitel pivovaru Petr Hostaš. O zdražení uvažuje i Pivovar Nymburk. Ceny zvýší asi počátkem léta, a to o 30 až 40 haléřů, řekl ředitel pivovaru Pavel Benák. Od února už zdražil některá piva Plzeňský Prazdroj.

Další dvě firmy v Libereckém kraji, Pivovar Svijany a Pivovar Rohozec zatím o zdražení neuvažují stejně jako Pivovar Klášter na Mladoboleslavsku. "Je naším cílem nezdražovat, pokud to není nezbytně nutné," řekl Josef Špryňar, obchodní ředitel firmy Ecoholding, která Pivovar Kláštěr vlastní.

Plzeňský pivovar od února zdražil desítku Gambrinus a černé pivo Kozel. Zdražení chystá i ústecký Drinks Union a o stejném kroku uvažuje podle tisku také Pivovar Pardubice a hlinecký pivovar. "Ke zdražení nás donutil růst nákladů zejména na energie," vysvětlil ředitel vratislavického pivovaru Hostaš.

Pivovary Vratislavice, Svijany a Rohozec se dělí o trh v Libereckém kraji, kam dodávají 90 procent své produkce. Loni spotřebitelům prodaly přes 280.000 hektolitrů piva. Největší je přitom Pivovar Svijany, který loni uvařil téměř 205.000 hektolitrů. "O zdražení jsme zatím vůbec neuvažovali," řekl jeho ředitel František Horák. Ani Pivovar Rohozec zatím podle ředitele Františka Jungmanna zvyšovat ceny piva nechce. (Igenus)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI