Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vyberte s Bakalářem nejlepší českou knihu

Co se píše o pivovarech a pivu


Vyberte s Bakalářem nejlepší českou knihu

[čtvrtek, 4. duben 2013]

Za významné podpory Tradičního pivovaru v Rakovníku se v roce 2012 uskutečnil 1. ročník soutěže Česká kniha. Probíhá pod záštitou Ministerstva kultury ČR a má za cíl propagovat v zahraničí českou literaturu. Byl zdařilý - Číňanova pěna Vladimíra Binara, historicky prvního laureáta Ceny Česká kniha, brzy vyjde v překladu ve francouzštině, bulharštině a polštině. Tři zahraniční nakladatelé povídkový triptych českého spisovatele zařadili do svých edičních plánů na rok 2013. Tradiční pivovar v Rakovníku odměnil vítěze šekem ve výši 35 000 Kč a je hlavním sponzorem soutěže i v letošním roce.

Z více než stovky přihlášených do 2. ročníku soutěže Česká kniha vybrala odborná porota do užšího výběru čtrnáct titulů: Svatava Antošová: Punkt memory, Veronika Bendová: Nonstop Eufrat, Zbyněk Benýšek: Loutky boží, Petra Hůlová: Čechy, země zaslíbená, Jakub Katalpa: Němci, Ivan Kraus: Mezinárodní polibky ,Sylva Lauerová: Tichošlap, Vladimír Mikeš: Škodlivý prostor, Ivana Myšková: Nícení, Petr Šabach: Máslem dolů, Jakub Šofar: Zradidla čili lapy, Kateřina Tučková : Žítkovské bohyně, Olga Walló: Muž, který polykal vítr, D. J. Žák: Návrat Krále Šumavy.

Novinkou v letošním roce je Cena čtenářů České knihy, v jejímž rámci může vybírat z těchto titulů každý čtenář. Hlasující budou zařazeni do slosování o hodnotné knihy. Detaily naleznete na webových stránkách Ceny Česká kniha (www.ceskakniha.com). Hlasovat můžete také na webových stránkách Tradičního pivovaru v Rakovníku (www.pivobakalar.cz) - Bakalář dnes/Pozvánky. Laureát vybraný odbornou porotou i vítěz čtenářského hlasování budou oficiálně vyhlášeni 17. 5. 2013 ve Velkém sále Průmyslového paláce v rámci veletrhu Svět knihy. Přijďte se podívat.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI