Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ceny piva Krakonoš se ve Dvoře Králové nad Labem dostaly na historické minimum

Co se píše o pivovarech a pivu


Ceny piva Krakonoš se ve Dvoře Králové nad Labem dostaly na historické minimum

[středa, 3. duben 2013]

Produkce pivovaru Krakonoš patří dlouhodobě mezi to nejlevnější, co můžeme v našich pivních končinách najít (spolu např. s Poličkou). Ceník naleznete zde... Lahvová desítka je v nákupu za bratru 8,- Kč, jedenáctka pak za 9,- Kč. Sudové verze jsou pak až o půl koruny levnější. Cena pro prodejce více než příjemná.

Ve Dvoře Králové nad Labem v prodejně ve Starém pivovaru šli ale ještě dále. Dotují zde krakonošova piva, že si mohou dovolit je prodávat za neuvěřitelnou cenu 6,- Kč? Nebo je nějaký jiný důvod pro tak nízkou cenu? Snad pivo prochází, snad je nějaká akce od pivovaru 1+1 zdarma?

Každopádně, možná ještě nějaké mají. Tak běžte a užijte si nepasterovaného pivečka z regionálního českého pivovaru za cenu privátních značek dovážených odkudkoliv...

Osobně nemám slevy na pivo rád. Nechce se mi pak dávat plná cena za něco, co jsem si mohl koupit levněji. Hodnota značky u mne tak degraduje...

5.4.2013

Dnes mi přišla MMS s textem: "Pivní info "asi narovnává" historické ceny Krakonoše ve Dvoře Králové nad Labem 5. dubna 2013"

[pi] 12:53 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pepe

středa, 24. duben 2013
18:43

Přečetl jsem si tyto kmentáře. Dostávají se mě do ruky sudy různých pivovarů. Ke Krakonošovi mohu říci jedno. Má nejhůře umyté sudy zevnitř. Taže to bude i o té trvanlivosti a kažení piva.


napsal(a): pepe (pepepepe3(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Mosquit

středa, 24. duben 2013
20:34

Mosquit

to pepe:
Jak se kontroluje umytí sudu zevnitř? To se někde sud vypaří mezi mycí linkou a plničkou, následně se rozdělá jehla, a kontroluje se to?


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
20:55


posted by: Inzerce

technik

sobota, 27. duben 2013
18:07

to Mosquit: Kontrola sudu zevnitř není potřeba a to vždy ,když je dodržen normovaný čas potřebný pro mýtí sudu.Dále je kontrolována koncentrace mycího roztoku ,která musí přímo úměrně odpovídát požadavku na počet sudů k mytí. O něčém podobném nás roky v TV přesvědčovala JARreklama na "nekonečný" počet umytých talířů z jedné kapky.....


napsal(a): technik [Odpovědět]

Mosquit

sobota, 27. duben 2013
21:16

Mosquit

to technik:
To chápu, jen mě zajímá, jak "pepe" přišel na to, že zrovna Krakonoš ty sudy zevnitř umývá nejhůř. Proto jsem se ptal...


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

pepe

neděle, 28. duben 2013
13:48

to Mosquit: Stačí rozdělat sud. Krakonoš má jehly ze sudů velice často úplně hnědé.


napsal(a): pepe (pepepepe3(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Bataxi

neděle, 16. únor 2014
14:40

to pepe: A tobě se někdy dostal do ruky přemytý sud z pivovaru? Řekl bych, že si měl možnost podívat se pouze na sud po konzumaci piva ;). Já osobně ti mohu říct, že to co ty tu tvrdíš je pěkná hovadina a to ti mohu říct ze své zkušenosti. V pivovaru Krakonoš je několik fází mytí sudu včetně předmývání. Co se týká trvanlivosti, tak to bude nejspíš tím, že Krakonoš nepasteruje (asi o tom prd víš) a kažení piva.... Kapitola sama o sobě, uskladnění piva u zákazníku je v mnoha případech katastrofální (o velkoskladech kteří nechávají pivo na dvorku na slunci ani nemluvě) a pak se divěj, že se pivo kazí. Kolikrát reklamace co se vracejí do pivovaru jsou uplně nesmyslné - pivo naprosto v pořádku, jen hospodskej, kterej se nestará o čištění výčepního zařízení a přívodních trubek - toto je taky dost podstatná věc, která snižuje kvalitu a chuť piva. To je asi vše k tvému příspěvku ;)...


napsal(a): Bataxi (tomas.bataxi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 17. únor 2014
16:13

to Bataxi: To je blbost. Jak je potom možné, že hospodský objedná 4 sudy, všecky mají stejnou expiračku a všecky skladuje stejně, tak dva jsou v poho a dva zkažené? Viděl jsem to na vlastní oči. A ten samý hospodský točí piva z mnoha dalších pivovarů a u žádného neměl tolik reklamací jako u Krákory. To potom můžou mít nejnižší ceny na světě a hospodští je brát nebudou, když musí pořád řešit tyto problémy.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

JardaK

sobota, 6. duben 2013
10:39

JardaK

Já se jen bojím, aby Krakonoš na základě podobných nářků něco s výdrží piv nezačal dělat. Abychom nakonec z jednoho z posledních opravdových piv neměli další sterilní předražený patok. Toto pivo je totiž čerstvý produkt, jako např. doma umíchaná majonéza, čerstvě nadojené mléko, nebo doma uvařená šunka. Každé zboží má svoji cílovou skupinu a tou je u Krakonoše ten, kdo fandí klasickým postupům, výborné chuti a uvědomuje si, že pro to musí i sám něco udělat. Tzn. kupovat jen v pivovarské prodejně nebo spolehlivých obchodech, kde často a po menším množství zaváží přímo pivovar a jde to rovnou na prodejnu. Čepované v hospodách, kde je dobrá výtoč a hostinský je pivař od srdce. Já osobně jsem neměl hezkých pár let Krakonoše, který by mě nenadchnul. A i kdyby, radši si osmkrát pochutnám a dvakrát vyleju, než desetkrát nezáživný průměr.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Energetik

středa, 10. duben 2013
17:59

Energetik

to JardaK: Palec nahoru!!!!!


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Chody

pátek, 5. duben 2013
16:01

Chody

Dnes mi přišla MMS s textem...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Pivomír

čtvrtek, 4. duben 2013
22:53

Hm,teď jsem se vrátil z knajpy,točenej krákorka 12 za 14,sice prostředí humus,ale pívo,pívo vynikající...
Přesto ale raději chodím posedět do piv.prodejny Tambor,je tam kulturnější prostředí a normální osazenstvo :-))


napsal(a): Pivomír (danv34(a)seznam.cz) [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 3. duben 2013
21:48

jiri.kana

To je těžké nějak komentovat, když vůbec netuším, co je to za prodejnu a jak dlouho se tam taková nabídka vyskytovala.
Pokud by to bylo něco trvalejšího, jistě by se nabízela myšlenka na nějaký cenový souboj. Že by chtěl vládce hor ukázat přivandrovalci, kdo je tady pánem? Pokud by to tak skutečně bylo, připadalo by mi to spíš jako zoufalý pokus.
Ale ani cílený výprodej procházejícího Krakonoše v místě zostřené konkurence se mi nejeví dvakrát rozumně. Neboť asi dost se nás tu shodne na tom, že trutnovský ležák je sice fajn pivo, ale nevydrží.
Z toho bych si dovolil usuzovat, že má-li Krakonoš všech pět pohromadě, úmyslně v tom prsty nemá.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Mosquit

středa, 3. duben 2013
21:55

Mosquit

to jiri.kana:
Kdysi jsem tu někde (možná v tématu o Tamborovi?) četl o jakési cenové válce právě mezi Krakonošem a Tamborem. Takže možná.. ?


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Lojza

středa, 3. duben 2013
23:06

to Mosquit: Krakonoši nemůže Tambor konkurovat .Krakonoš je padesát krát větší výrobce piva....a v regionu nemá produkcí ani cenou konkurenci....objemem prodeje mu šlapou na paty jen Plzeňské pivovary..


napsal(a): Lojza [Odpovědět]

Martin

čtvrtek, 4. duben 2013
07:39

to Lojza: možná cenovou konkurenci nemá, ale náchodský pivovar ho výstavem lehce přeskočí. Ta cenová politika na místě určitě není co rezervy na obnovy technologií apod.


napsal(a): Martin (lecba.neklidem(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Malakin

středa, 3. duben 2013
22:47

Malakin

to jiri.kana: Lahvového Krakonoše jsem v posledních letech párkrát zkusil a pokaždé putoval do dřezu, loni v březnu byl dokonce i výrazně zakalený, a to byl jen dva dny po DMT, což se nestává ani u piv z minipivovarů. Sudový ale většinou v pořádku, někdy dokonce luxusní (třeba minulý týden 14ka v Krkonošské hospůdce), tak vůbec nechápu, proč s tím lahvovým radši nepřestanou, když je jenom pro ostudu.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.04.2013 ve 22:49:56


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Narmer

čtvrtek, 4. duben 2013
09:27

Narmer

to Malakin: Lahvového krakonoše ochutnávám každý měsíc. A bohužel se opravdu sem tam stane, že po otevření flašky pán hor putuje do dřezu - úplně sám. Proto ho radši nad dřezem otevárám. A kdyby dva dny po DMT, někdy i 14 dní před ní... . Většinou je ale v pořádku a stále patří k mým srdečním pivům. O to víc mě mrzí jeho problematická skladovatelnost.


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 4. duben 2013
09:58

Energetik

to Malakin, Narmer: Krakonoše kupuju pravidelně v basách počítám tak pět let a za celou dobu se mi stalo dvakrát, že tam bylo něco špatně. Vždy to bylo v jedné době, jednou jsem bral těsně před expirací zbytky zásob z jednoho Pivkupectví (právě proto, že se zjistilo, že není nic moc) a jednou byl přímo zakoupen na jednom místě, kde vím, že občas se vyloží palet a basy se nechají na přímém slunci třeba i dvě tři hodiny stát... Od té doby kupuji přímo v pivovaru, v jednom prověřeném /na skladování/ obchodě v Žacléři, v jednom hypermarketu v Trutnově a pak si ho nechám vozit do Prahy... A NIKDY se nestalo, že by by bylo něco špatně, zkrátka basy přijedou chladícím autem přímo z pivovaru a putují do chlaďáků, odtamtud do mého auta a do mé garáže :-) Předvčírem jsem dopíjel basu s DMT 13. 3. a pěna se drala ven opravdu těžce, nechtělo se jí ;) Čili je to primárně o skladování, bohužel, možná i bohudík, zkrátka to pivo je živý, tak jak to kdysi bývávalo.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Robert

středa, 3. duben 2013
21:15

Krakonoše 12° točím už pátej rok v Želešicích v hospodě...... a dobrý. Pivo s příjemnou hořkostí, dnes jsem dal sud ochutnat na Mušově a štamgasti si pochutnali. Jen se mi desítka a i jedenáctka v létě dost kalila, dvanáctka je v pohodě.


napsal(a): Robert (KyzaR(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Martin

středa, 3. duben 2013
20:14

mají snad strach že za cenu vyšší tedy normální na trhu by neobstáli?


napsal(a): Martin (lecba.neklidem(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Narmer

středa, 3. duben 2013
18:09

Narmer

Cenová politika Krakonoše je mi už dlouhá léta záhadou. Vždyť i za točenýho kvasničáka (já vím, za nefiltrované :D ) v pivovarské hospodě, tedy ve výkladní skříni pivovaru, chtějí nějakých 17 korun, pokud si dobře pamatuju. A to je o dost míň, než tady v severních Čechách za Gambrihnus devítku v nejzaplivanější herně ... .


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 4. duben 2013
09:53

Energetik

to Narmer: Mám dojem, krakonošský kolego, že jste to řekl správně :-) V pivovarské hospodě je to tuším doopravdy "kvasničák" (nebo to tak vždy bývalo, pak je klasická nefiltrovaná verze do hospod (v Praze typu ZČ, v Krakonošově jsem to nikde neviděl :-D) a filtrovaná verze... Jinak cena sedí, desítka tam stojí 15 Kč, ale to i nealko Primátor... ;) Jinak cenová politika se asi trochu odvíjí od toho (můj názor), že pivovar je veden nikoliv nutně pro zisk ale pro zábavu, což asi hovoří za vše.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 4. duben 2013
12:05

to Energetik: No, vést takto velký pivovar pro zábavu je, řekněme, poněkud neobvyklé... Pro zábavu je možné si pořídit minipivovar, ale pokud prodávám pivo z takto velkého pivovaru za tyto ceny, někde se to musí projevovat - zejména v investicích... I to může být důvod zkušeností, které s Krákorou mají zde konverzující konzumenti...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Pepa

pátek, 5. duben 2013
20:42

pepa

to Narmer: Asi nevíš,G.má už pár měsíců 10°a i dřív byl v normě platane před rokem 1989.Nepíšu o chuti,taky se G. vyhýbám.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Energetik

středa, 3. duben 2013
15:19

Energetik

Může být zakoupeno v akci v trutnovském hypermarketu, často tam bývá... Cena i nižší.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Chody

středa, 3. duben 2013
18:11

Chody

to Energetik: Já nevim, ale kupovat pivo náchylné na skladování v hypermarketu :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Tomas

středa, 3. duben 2013
21:26

tomáš

to Chody: Každoročně to pivo piji na pivních slavnostech v Bohumíně a je naprosto perfektní


napsal(a): Tomas [Odpovědět]

pi

čtvrtek, 4. duben 2013
07:27

pi

to Tomas: To se přeci nevylučuje...


napsal(a): pi [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 4. duben 2013
09:50

Energetik

to Chody: A v čem je problém? Kupuju ho tam vždy před dovolenou a z tohoto hypermarketu nikdy špatné nebylo, takže po téhle stránce v pořádku. Ostatně skladovat blbě pivo citlivé na správné skladování může kdokoliv. Osobně jsem to i párkrát viděl ve specializovaných prodejnách či velkoskladech... :-)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

pi

čtvrtek, 4. duben 2013
10:47

pi

to Energetik: Jako spotřebitel v tom samozřejmě nevidím problém, ale jako další prodejce už bych to tak růžově neviděl


napsal(a): pi [Odpovědět]

Energetik

pátek, 5. duben 2013
06:57

Energetik

to pi: No předpokládám, že "další prodejce" si nechává zavozit buď z pivovaru, nebo to tam minimálně nakoupí. Málokterý pivař bude kupovat i Vietnamců "přenakoupená" piva. Svůj pohled jsem psal z pohledu konzumenta (točím 5-6 bas).


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

pi

pátek, 5. duben 2013
07:16

pi

to Energetik: V Tvém prvotní reakci na blok píšeš: "Může být zakoupeno v akci v trutnovském hypermarketu, často tam bývá... Cena i nižší." Z toho mi vychází, že v té prodejně dle Tebe mohou prodávat pivo zakoupené v trutnovském hypermarketu, tudíž oni mohou dle Tebe být další prodejci...


napsal(a): pi [Odpovědět]

Energetik

pátek, 5. duben 2013
19:40

Energetik

to pi: To mohou, podivovali jste se tu nad cenou, tak ta prodejna občas v akci má Krakonoše. Stejně tak jednou za čas má G atp. Jejich politika. Pokud někdo přeprodává pivo a jestli je to správně, je věc druhá.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI