Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovar Kolštejn: kdy, kde, kdo

Co se píše o pivovarech a pivu


Minipivovar Kolštejn: kdy, kde, kdo

[úterý, 2. duben 2013]

Ve čtvrtek 28. 3. 2013 proběhlo v prostorách nově vybudovaného minipivovaru setkání tisku a vedení hotelu. Myšlenkou setkání bylo představení minipivovaru veřejnosti skrz média. Na programu bylo základní shrnutí faktů a zajímavostí, se kterými jsme se během stavby setkali. Představili jsme produktovou řadu a vizi našeho pivovaru, samotného pana sládka Jiřího Makse, názorně jsme předvedli postup výroby piva od šrotování, přes varnu, kvašení až po samotné „ležení“ v ležáckých tancích. Na závěr programu požehnal varně a ležáckému sklepu pan farář P. ThLic. Piotr Grzybek… Dej Bůh štěstí!

Něco z historie ke Kolštejnu - Za doby pánů ze Žerotína (1570-1581) byla zahájena na místě zrušeného příkopu starého hradu stavba nového sídla – renesančního zámku. Ještě za Žerotínů byla dokončena stavba středního zámku, tj. původního trojkřídlového objektu, jehož arkádové nádvoří navazovalo na jižní straně na hradbu gotického hradu, pravděpodobně bylo již tehdy postaveno i východní křídlo dolního zámku.

Sortiment produktů bude postaven na kvalitním českém ležáku, který je nejrozšířenější, a lidé jsou na tento chuťový profil zvyklí. V začátku bude minipivovar Kolštejn vařit 1 až 2 druhy spodně kvašeného piva (česky ležák plzeňského typu). Hlavním produktem bude ležák plzeňského typu se stupňovitosti 12% extraktu původní mladiny. Jako doplňkový druh budeme vařit polotmavé pivo s jemnější příchutí karamelu. Stupňovitost bude také odpovídat ležáku a bude 11% . Tento druh bude méně hořký tak, aby vynikla karamelová chuť. V zimních měsících bude sortiment doplněn o silnější pivo – speciály, přes léto naopak slabším 10% pivem.

Název BRAN je mimo zvučný výraz, který je úzce spojen s názvem obce Branná, také název bretaňské kapely Bran. Tato srdcová kapela se nepřímo prolíná životem hotelu od samotného začátku. Inspirující a energetická hudba odkazující na historii a kelty je spjata s počátky projektování konceptu relax centra. Zub času přivedl bretaňskou kapelu z pódií keltských festivalů a koncertů až do naší restaurace, a to při příležitosti 3. narozenin Relax centra Kolštejn. Písně kapely Bran jsou s mystickým nádechem, ovlivněné starými bretaňskými legendami, dobrodružstvím, tancem, melancholií a průzračností moře.

Někteří členové kapely do našeho hotelu pojedou letos již popáté, proto jsme se domluvili, že to bude právě kapela Bran v celém svém uskupení, která bude hrát při 4. narozeninovém večeru Relax centra Kolštejn a při této příležitosti se zhostí role křtu piva Bran v restauraci Kolštejn! Slavnostní křest piva Bran proběhne v pátek 28.6. 2013 ve 21:00.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI