Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dobrá zpráva pro všechny milovníky piva: do hospod míří Velikonoční Krasličák

Co se píše o pivovarech a pivu


Dobrá zpráva pro všechny milovníky piva: do hospod míří Velikonoční Krasličák

[středa, 27. březen 2013]

Milovníci piva, radujte se! Do hospod míří Zelený a Červený Krasličák, piva uvařená jihlavskými pivovarníky speciálně na Velikonoce. Hospodský vám je načepuje každé zvlášť nebo dohromady jako dvoubarevný zeleno-červený Velikonoční Krasličák.

Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Hospodští jej čepují samostatně zejména na Zelený čtvrtek, který letos připadá na 28. březen 2013. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Dvoubarevný efekt Velikonočního Krasličáku vytváří přímo před očima hostů mistr výčepní. Aby byl výsledek stoprocentní, je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem.

V jihlavském pivovaru uvařili Velikonoční Krasličák již po čtvrté, jeho popularita mezi spotřebiteli rok od roku roste. „Letos jsme Krasličák stočili do více než čtyř tisíc sudů, to je o polovinu více než loni. Roste tak i počet hospod, které Krasličák čepují,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek pivovaru v Jihlavě.

Velikonoční Krasličák bude od 28. března až do vyčerpání zásob čepovat více než tisíc hospod po celé republice. Zhruba polovina z nich je zapojena do programu Cesta pivních znalců – jejich seznam je publikován na www.cestapivnichznalcu.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI