Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Z Romana Pivarníka se stane pivovarník. Fotbalová Sigma uvaří v Litovli pivo pro fanoušky

Co se píše o pivovarech a pivu


Z Romana Pivarníka se stane pivovarník. Fotbalová Sigma uvaří v Litovli pivo pro fanoušky

[úterý, 19. březen 2013]

Na varnu minipivovaru Litovel nastoupí tento čtvrtek 21.března ve 14 hodin silná sestava SK Sigma Olomouc. Pod vedením trenéra Romana Pivarníka tady největší esa Sigmy Michal Ordoš, Pavel Dreksa i kapitán Aleš Škerle uvaří pivo pro své fanoušky.

Při jeho výrobě je tentokrát bude „trénovat“ sládek pivovaru a jeden z fanoušků Sigmy Petr Kostelecký. Za jeho podpory a odborného vedení hráči uvaří 13º ligový speciál jako symbol dalších šťastných zápasů a lze tedy očekávat, že se maximální nasazení promítne do každého doušku. Po absolvování pivovarnické školy získají hráči speciální glejt, opravňující je každoročně vařit ligový zlatý mok v pivovaru Litovel.

Chceme, aby pivo vynikalo plnou chutí, vyšší hořkostí, vysokou pitelností a sytě zlatou až jantarovou barvou. S takovým se pak nejlépe připíjí na vítězství. O modrém nebo zeleném pivu určitě neuvažujeme, toho se fanoušci obávat nemusí,“ vzkazuje Petr Kostelecký. Fanoušci si své pivo také sami pojmenují v rámci ankety, která poběží především na facebooku od dubna do konce května.

V pátek se ligové pivo přemístí z minivarny na otevřenou spilku, kde proběhne kvašení a poté poputuje do ležáckého sklepa. 31. května ho pivovarníci stočí do sudů a bude připraveno na poslední ligový zápas Sigmy s Českými Budějovicemi, odehraný 1. června na Andrově stadionu v Olomouci. Dva hl ligového speciálu se tady budou čepovat zdarma jako dárek fanouškům.

Vaření fotbalového piva se v Litovli stává tradicí. Loni tady speciálem připíjel na vítězství Poháru trenér Petr Uličný a dobře nakročeno má Sigma i letos.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI