Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nepasterizované G nabízí ojedinělý chuťový zážitek

Co se píše o pivovarech a pivu


Nepasterizované G nabízí ojedinělý chuťový zážitek

[úterý, 5. březen 2013]

Plzeňský pivovar Gambrinus se rozhodl rozšířit své portfolio. Milovníkům českého piva nabídne Nepasterizované G, pivo s výraznou svěží chutí. Té dosahuje zejména díky speciálnímu procesu mikrofiltrace. Čeští pivaři si mohou objednat čepovaný Nepasterizovaný G již od 4. března. Bude pouze čepovaný a k dostání bude ve více než 1 000 vybraných restaurací a hospod.

Nepasterizované G, pivo plné života

Nepasterizované G je vařeno plzeňskými sládky z kvalitních přírodních surovin podle tradiční plzeňské receptury. Není ovlivněno pasterizací a díky šetrnému zpracování ve finální části procesem mikrofiltrace si uchovává výraznější chuť, vůni a křišťálovou jiskrnost českého piva. Pivaři si ho vychutnají ve více než 1 000 vybraných restauracích a hospodách. „Variantu v lahvích nechystáme,“ oznamuje Vojtěch Homolka, obchodní sládek značky Gambrinus a uvádí důvod: „Chceme, aby lidé v našich hospodách dostali něco výjimečného, co se jinde nedá sehnat. Proto jsme připravili Nepasterizované G právě tímto způsobem. V kombinaci s perfektním načepováním tohoto piva o správné teplotě do speciální sklenice, která svým klasickým tvarem podporuje trvanlivost a krásu pivní pěny, nabídneme pivním fajnšmekrům ojedinělý zážitek, živé pivo, které znalec ocení.“ A s úsměvem dodal: „Jsem přesvědčen, že v našich hospodách bude teď stále častěji znít hrabalovské ,Pane vrchní, panenkomarjá, co mi to nesete v půllitru za krásu.‘

Napasterizované G je České pivo

Stejně jako další varianty značky Gambrinus i Nepasterizované G je nositelem prestižního chráněného zeměpisného označení České pivo. Spotřebitelé tak mají jistotu, že takto označené produkty jsou skutečně českým pivem vyráběným z kvalitních českých surovin, v České republice a dle tradičních postupů vaření.

Českých pivařů v hospodách stále ubývá

Jedním z důvodů uvedení piva Nepasterizované G na trh je pokles návštěvnosti v restauracích a touha návštěvníků po něčem výjimečném, co jinde nedostanou. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu, který značka Gambrinus před uvedením novinky na trh realizovala. Téměř pětina (16 %) z dotázaných nenavštívila v loňském roce za poslední tři měsíce žádnou gastronomickou provozovnu. 35 % z těch, co navštívili tyto podniky, odpovědělo, že do nich chodí méně než před dvěma či třemi roky. Nejčastěji tak tráví čas raději doma. V posledních třech měsících loňského roku vyzkoušelo nějakou pivní novinku 47 % dotázaných, což je mnohem více než u lihovin (13 %) či nealko nápojů (22 %).


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Čmeldík

sobota, 9. březen 2013
21:59

to DanDv: Ve středu jsem dostal slinu na pivo. Původně jsem chtěl jít na Svijany či Bernarda na Kalvárii, ale vlezl jsem nakonec (i ze zvědavosti) do vöjenského klubu na Písku. Tam jsem si napřed objednal Plzeň, potom ještě malou Gambrinus a jako bonus dostal ochutnat velkou nepasterovanou Gambrinusku. Chuťově vyhrála ta nepasterovaná verze - byla řízná až přesycená, studená až moc podchlazená. Prazdroj byl sladký bez řízu, pasterovaný G bylo zlomené - přepasterované a zoxidované taky bez řízu... Otázkou je, zda a jak měl barman seštelované chlezení. Nic moc, ale když už není voda nikde poblíž, aspoň se tím žízeň zažene... :-8


napsal(a): Čmeldík (trebovskycmelak(a)seznam.cz) [Odpovědět]

pepe

čtvrtek, 7. březen 2013
08:45

Mě by zajímalo, co je to tradiční "plzeňská receptura". Za tímto termínem se může skrývat všechno.
1. pivo vařené infuzí.
2. pivo řeďené na HGB technologii z 16% na 10,25%.
Ještě k mikrofiltraci. Ta vyfiltruje všechno! Z piva je potom rezatá hořká voda.


napsal(a): pepe (pepepepe3(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
00:13


posted by: Inzerce

Pivař

čtvrtek, 7. březen 2013
09:34

to pepe: Co vím, tak ani jedno, ani druhé... Pokud má pivo označení "české pivo" tak infuzí být vařeno nemůže. Pokud jde o mikrofiltraci, tak ta nahrazuje pasterizaci. Všechna lahvová nepasterizovaná piva (Svijany, Bernard, Poutník atd.) používájí víceméně stejnou technologii.


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

pepe

neděle, 10. březen 2013
10:15

to Pivař: Jenom rád bych podotkl že Svijany používají také označení "české pivo". Přitom používají terahop na čtvrté chmelení za studena. Jak to tedy je?


napsal(a): pepe (pepepepe3(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pivař

neděle, 10. březen 2013
12:45

to pepe: Svijany toto označení používat nemůžou... Své označení "České pivo bez pasterizace" změnili na "Tradiční pivo bez pasterizace"...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Petrol

středa, 6. březen 2013
10:13

Petrol

Není divu, že se v hospodách vypije mnohem méně piva než před lety, když sudové je o cca 5 korun dražší než lahvové. V konečné ceně je pivo v hospodě až třikrát dražší nežli lahváč zakoupený v akci hypermarketu !!!


napsal(a): Petrol [Odpovědět]

DanDv

úterý, 5. březen 2013
16:46

Vzpomínám si na jeden rozhovor s managerem Pilsneru Berkou, který na otázku, zda pasterizace nějak neničí chuťové vlastnosti piva, odpověděl: "Naopak." A pak dodal pár nějakých marketingových blábolů.
A teď slavnostně nabízejí gambo, které "Není ovlivněno pasterizací a díky šetrnému zpracování ve finální části procesem mikrofiltrace si uchovává výraznější chuť, vůni a křišťálovou jiskrnost českého piva."
V Prazdroji je asi všecko tak ňák "Naopak."


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Jardel

středa, 6. březen 2013
13:31

Jardel

to DanDv: to máš stejné jako uvedli původní recepturu a tak je pivo chutnější...volně přeloženo do teďka jsme vařili sračky, ale navrátili jsme se k původní laskomině.


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

fajtik

úterý, 5. březen 2013
10:09

Výrobce udává, že pivo je uvařeno na 10,25°P a obsahuje 4,3% alc. Chápu to tedy správně, že pivo nechali totálně prokvasit a pak přidali na dokvašení cukr, nebo to natlakovali CO2 z tlakových lahví? Protože jinak mi ty počty nesedí.


napsal(a): fajtik (fajtik(a)email.cz) [Odpovědět]

Pepa

úterý, 5. březen 2013
16:44

pepa

to fajtik: Nic takového se nedělá!


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

fajtik

úterý, 5. březen 2013
17:36

to Pepa: Díky za odpověď. Jak tam ale potom dostali tolik alkoholu? Při normálním průběhu kvašení a udaných hodnotách mi to prostě početně nevychází. Budu rád když mi toto osvětlíte, protože mě to celkem zajímá.


napsal(a): fajtik (fajtik(a)email.cz) [Odpovědět]

Rosťa

úterý, 5. březen 2013
18:27

Rosťa

to Pepa: jj. Je snadné tvrdit, co se nedělá. Vždy jsou ale patrně důvody, proč neříci, co se dělá. Řekni co se dělá, jinak nehraju :-)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Pepa

středa, 6. březen 2013
18:52

pepa

to Rosťa: Jestli mám dobré informace tak se toto pivo stáčí přímo z tanků.Udaje odpovídají filtrovanému.Hlavně velké pivovary dělají piva více prokvašená.Cukr se nepřidává.Tlakování je zbytečné.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Chody

středa, 6. březen 2013
20:04

Chody

to Pepa: Vždyť to pivo filtrované je, tak proč by mu mělo odpovídat?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Leoš

středa, 6. březen 2013
21:37

to Chody: Moje chyba.Patří tam pasterovanému,lahvovému.to Chody:


napsal(a): Leoš [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 7. březen 2013
20:02

Jana

to Rosťa:
Ros´to, já to pila a je to neskutečnej humus. :ble: Nedopila jsem.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Lubosek

pátek, 8. březen 2013
19:08

to Jana:
Jani, ty ty kluky plzensky proste nemas rada :) Bud ale trochu sdilnejsi, neco si prece vypila, tak nam ty nedostatky popis trochu konkretne. Diky moc, L.


napsal(a): Lubosek [Odpovědět]

Jana

sobota, 9. březen 2013
18:14

Jana

to Lubosek:
Vážený Lubošku,
- nepamatuji se, že bychom spolu někdy "pásli krávy", abyste mi tykal
- koho mám, či nemám ráda je věc moje
- zkuste se napít nasládlé břečky a odpovíte si sám (já odpovídala Rosťovi)


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Pivař

neděle, 10. březen 2013
12:50

to Jana: No, tykání určitě nebylo na místě, na druhou stranu odpověd není úplně příjemná... Předpokládám, že Lubošek pivo ještě neochutnal a rád by znal dojmy ostatních... Obvykle se lidé právě na tomto servu právě o tyto dojmy dělí. A obvykle se o ně dělíte i Vy. Takto to opravdu vypadá jako totální zaujetí - aniž bych chtěl kohokoliv objahovat...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Jardel

pondělí, 11. březen 2013
10:18

Jardel

to Jana: na diskuzích na internetu je běžné si tykat...taky po nikom nechceme aby nás oslovoval titulama vyseděnejma ve škole, že áno.


napsal(a): Jardel [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI