Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken Česká republika je generálním partnerem konference Voda 2013

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken Česká republika je generálním partnerem konference Voda 2013

[úterý, 26. únor 2013]

Konference Voda 2013 se na podporu Světového dne vody uskuteční 21. března v Praze. Generálním partnerem akce se stal HEINEKEN ČR, přičemž důvod spolupráce je jasný: HEINEKEN má dlouhodobé globální i lokální zkušenosti s uvedeným tématem a snižování spotřeby vody, ochrana jejích zdrojů i životního prostředí patří mezi hlavní priority zodpovědnosti a udržitelného rozvoje firmy. Konference se proto aktivně zúčastní i generální ředitel HEINEKENU ČR Etienne Strijp.

Nedílnou součástí strategie firmy je od roku 2010 projekt Brewing a Better Future, který klade mimo jiné důraz na snižování dopadu výroby a distribuce piva na životní prostředí. Jedním z pilířů projektu je voda, respektive redukce spotřeby, čistota i ochrana jejích zdrojů.

Pivovary HEINEKEN patří ve spotřebě vody mezi nejšetrnější v České republice. Podle aktuálních údajů za rok 2012 činila roční průměrná spotřeba vody v Krušovicích 4,02 litru a ve Starobrně dokonce 3,27 litru na 1 litr vyrobeného piva. Tyto hodnoty splňují cíle společnosti, vytýčené v roce 2010. Snižování množství spotřebované vody ke třem litrům na litr vyrobeného piva je dlouhodobým cílem společnosti.

"Voda představuje přibližně 95% piva a má vliv na jeho kvalitu i chuť. Hojně se využívá také při výrobních procesech. Ohleduplná práce a ochrana vodních zdrojů je proto pro nás prioritou. S tématem snižování spotřeby vody a péče o životní prostředí máme již mnohaletou zkušenost a patříme v tomto ohledu mezi leadery v České republice," komentuje partnerství Jiří Hauptmann, Ředitel oddělení korporátních vztahů HEINEKEN Česká republika, a.s.

Dalším konkrétním počinem, zaměřeným na šetrný přístup k vodě a vodním zdrojům, je spolupráce HEINEKENU s Národním parkem Šumava. Projekt s názvem Zeleným pivem za zelenou Šumavu spojuje speciální Zelené pivo, které se léta vaří v pivovaru Starobrno, s obnovou lesního porostu v NP Šumava. Akcí chce HEINEKEN přispět k obnově usychajících lesů a podpořit jejich novou výsadbu. Stromy jsou totiž pro oblast důležité svou retenční schopností – zadržují vodu, která nesteče po povrchu, ale tvoří zásoby spodních vod, které tak napájí prameny řek. Jeden vzrostlý strom zadrží přibližně 6 hektolitrů vody za rok. Cílem projektu je vysadit takový počet stromů, které zadrží vodu odpovídající vyrobenému množství Zeleného piva v roce 2013. Zeleného piva letos brněnští sládci uvařili 4000 hektolitrů.

Do budoucna společnost HEINEKEN Česká republika hodlá spolupracovat s chráněnými krajinnými oblastmi v okolí pivovarů na společných projektech na ochranu a obnovu vodních zdrojů.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI