Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Piva Holba Šerák a Holba Kvasničák opět bodovala. Ze soutěže Zlatá pivní pečeť 2013 si odvážejí zlato a stříbro.

Co se píše o pivovarech a pivu


Piva Holba Šerák a Holba Kvasničák opět bodovala. Ze soutěže Zlatá pivní pečeť 2013 si odvážejí zlato a stříbro.

[pondělí, 11. únor 2013]

Ryzí pivo z hor Holba Kvasničák získala nejlepší hodnocení degustátorů v soutěži Zlatá pivní pečeť a patří ji vítězství mezi kvasnicovými pivy. V soutěži bodovala také oblíbená jedenáctka Holba Šerák. Ze soutěže si odváží stříbrnou medaili. Letošní úspěch navazuje na celou řadu předchozích a je potvrzením jedinečnosti piva Holba a jeho stabilně vysoké kvality.

Získaná ocenění potvrzují vysokou kvalitu našeho piva a pro konzumenty je to věrohodný signál, které pivo si vybrat. Těší nás, že jeho jedinečné vlastnosti oceňují nejen odborníci, ale především konzumenti,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru Holba. S tím souvisí i rostoucí poptávka po pivu Holba a rozšíření distribuce původně lokální značky do celé republiky. Oceněný Holba Šerák je vlajkovou lodí pivovaru, jehož roční produkce přesahuje 220 tisíc hl. Je typický nejen svou vyšší hořkostí, ale i řízem, který vzniká přirozeným kvašením na otevřené spilce a pozvolným dozráváním. Dnes je Holba Šerák symbolem Jeseníků a nejoblíbenějším pivem nejen v horách. V sortimentu pivovaru je jako světlé výčepní a také jako speciál se symbolickou stupňovitostí 13,51 stupňů podle výšky nejnavštěvovanějšího vrcholu Jeseníků.

23. ročníku soutěže Zlatá pivní pečeť 2013 se zúčastnilo celkem 110 pivovarů.

V několika kategoriích spolu soutěžilo více než 550 vzorků, mezi nimi také piva z Japonska, Norska, Arménie, Ruska, Belgie, Běloruska, Nizozemska nebo Kazachstánu. Táborské slavnosti jsou podle organizátorů třetím největším pivním festivalem na světě. Významnější akce pořádají pouze v americkém San Diegu nebo v německém Norimberku.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

DanDv

pondělí, 11. únor 2013
17:35

Šerák na druhém místě? Tak to příští rok bude vítězem G10.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI