Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejlepší jedenáctkou mezi pivy je stejně jako loni jihlavský Ježek 11

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejlepší jedenáctkou mezi pivy je stejně jako loni jihlavský Ježek 11

[čtvrtek, 8. listopad 2012]

Jihlavské pivo Ježek 11 je nejlepší jedenáctkou na našem trhu. Rozhodlo o tom Sdružení přátel piva, které pivu ocenění Jedenáctka roku udělilo dnes v poledne v Litoměřickém pivovárku Koliba. Ježek tak úspěšně obhájil vítězství, kterého dosáhl již v loňském roce.

Podle mě je Ježek jedno z nejlepších piv u nás. Konečně je to znát i ve výsledcích degustačních soutěží, letos bodoval například také na Žatecké dočesné. Nejdůležitější ale je, že chutná pivařům. Nejen těm na Vysočině, kteří Ježka již znají, ale také těm, kteří jej po letech znovu ochutnávají a zjišťují, že návratem k původní receptuře v roce 2008 se kvalita tohoto piva zcela posunula a předsudky, které kolem něj panují, jsou neopodstatněné,“ uvedl potěšeně Jaromír Kalina, sládek jihlavského pivovaru, který v Litoměřicích ocenění osobně přebral.

Foto

Sdružení přátel piva udílí své ceny pro nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti bez přestávky již od roku 1990, a tak se jedná o nejstarší novodobou soutěž u nás. Degustace probíhá ve dvou kolech, kdy nejprve jednotlivá piva do klání nominují členové Sdružení přátel piva a následně tři nejoblíbenější piva v každé kategorii formou anonymní ochutnávky, na jejíž průběh dohlíží nezávislí pivovarští odborníci, hodnotí Pivní sněm a předsednictvo Sdružení přátel piva. Vítězná piva se vyznačují kombinací oblíbenosti a kvality.

Zdroj: Pivovar-Jihlava.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal František

čtvrtek, 8. listopad 2012
11:12

Michal František

Já to říkám pořád, že to je 1 z nej piv u nás, při nejmenším z těch průmyslových..



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI