Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Birell nejlepším nealkoholickým pivem v České republice

Co se píše o pivovarech a pivu


Birell nejlepším nealkoholickým pivem v České republice

[čtvrtek, 1. listopad 2012]

Nejstarší porevoluční soutěž o nejlepší pivo roku v České republice, kterou každoročně pořádá Sdružení přátel piva, již zná své letošní vítěze. Titul Nealkoholické pivo roku získal lídr trhu, pivo Birell. Významné ocenění přišlo v roce, kdy značka slaví své již 20. narozeniny.

Sdružení přátel piva vzniklo v roce 1990 a od roku 2005 je členem Evropského sdružení pivních spotřebitelů. Spolek každoročně volí nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti České republiky. Letošní vyhlášení proběhlo v kongresovém sále Litoměřického pivovárku Koliba. O vítězích rozhodovali nejen odborníci, ale i spotřebitelé a členové Sdružení. Ocenili mimo jiné značku Birell, která si od porotců vysloužila nejvyšší známku a do své sbírky si tak přidala další triumf. Konkrétně od Sdružení se jedná o třetí ocenění. První místo Birell obsadil v této soutěži již v letech 2000 a 2004. „Úspěch Birellu nás nemírně těší. Spojení názoru odborné poroty a spotřebitelů nám říká, že mají Češi Birell opravdu rádi,“ komentuje úspěch Luděk Baumruk, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje.

Úspěch na tuzemském trhu doplňuje letošní významné jubileum značky – 20 let Birellu na českém trhu. Kromě oceněného Birellu Světlého uvedla značka během své existence na trh v roce 2010 oblíbenou variantu Birell Polotmavý. Letos v létě bylo portfolio značky doplněno o Birell Limetka & Malina ze segmentu stále populárnějších ovocných piv. Značka Birell má své počátky v roce 1991, kdy byly do pivovaru v Nošovicích dovezeny unikátní kvasinky, vyšlechtěné v 60. letech ve Švýcarsku. S jejich použitím může pivo při vaření projít klasickým varným procesem a může tak vzniknout nealkoholický nápoj věrný chuti piva. První várka Birellu byla následně uvařena v Nošovicích v dubnu 1992.

Nejoblíbenější nealkoholické pivo oceněním od Sdružení přátel piva rozšířil svou sbírku vítězství z prestižních českých soutěží Zlatý pohár PIVEX 2010 či České pivo 2010 a 2011.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

našinec

pondělí, 5. listopad 2012
16:35

Nealko piva kupuji jenom kvůli odlepení etikety. Podle mého názoru je nejlepší mezi těmito nepitelnými pivy(a vypil jsem jich už požehnaně, snad všechny, které se u nás vaří) Samson.


napsal(a): našinec [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 1. listopad 2012
23:46

Dan

To bylo asi překvapení, mezi manažery v PP, že "nezávislá porota" vybrala zrovna jejich nealko, to určitě nikdo nečekal :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
01:02


posted by: Inzerce

Felčar

pátek, 2. listopad 2012
00:52

Felčar

to Dan: Poněkud bych si dovolil otupit onen sarkasmus. První tři piva z hlasování členské základny SPP jsou následně v anonymní degustaci hodnocena členy Pivního sněmu a předsednictva SPP. Jsme si naprosto vědomi, že jakožto spotřebitelská organizace nejsme schopni se vždy trefit do vkusu každého spotřebitele.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

pátek, 2. listopad 2012
09:16

Honza Světpiva.cz

to Felčar: myslim ze by stacila mala anonymni degustace a o prekvapemni by opet a zase a znova nebyla nouze. Zaprisahle odbojni nepijaci velkoznacek by zhusta umistili prave jejich piva na predni mista. Ale neco si precist a pak mudrovat, to je jina... :)


Jana

čtvrtek, 1. listopad 2012
19:12

Jana

Nejoblíbenější nealkoholické pivo...

No, jak pro koho. :ble:


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI