Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar vylepšil stáčecí linku

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar vylepšil stáčecí linku

[neděle, 16. červenec 2006]

V Lounech se ročně vyrobí přes 300 tisíc hektolitrů piva

Skupina Drinks Union investovala šest a půl milionu korun do zařízení prodlužující trvanlivost piva ve svých pivovarech v Lounech a Krásném Březně v Ústí nad Labem. V lounském pivovaru to je letos už druhá investice, která má přinést zlepšení kvality piva.

"V pivovaru Zlatopramen v Krásném Březně a v lounském pivovaru jsme u linek na stáčení sudového piva instalovali nové průtokové pastery. Výrazně se tak prodlouží trvanlivost sudových piv Zlatopramen a Louny, a to až na 60 dní," uvedl Daniel Váša, výrobně-technický ředitel společnosti Drinks Union. Pomocí nových průtokových pasterů se z piva odstraní především mikroorganismy, které mají vliv na celkovou kvalitu a trvanlivost piva. "Při pasterizaci se pivo na velmi krátkou chvíli zahřeje a následně zchladí. Neztratí tak říz ani pěnivost, také na chuti se nic podstatného nezmění, protože zahřátí je jen na několik sekund. Stačí však k tomu, aby byly v pivu zničeny přítomné mikroorganismy," vysvětlil D. Váša.

Pivovar Louny investoval počátkem roku téměř tři miliony korun do nového chlazení čerstvě uvařeného piva, tzv. mladiny. "Chlazení mladiny se díky novému zařízení výrazně zkrátí," řekl tehdy ředitel a sládek pivovaru Daniel Urban. Díky kratší době chlazení piva budou mít podle něj zaměstnanci pivovaru více času na čištění potrubí při výrobě jednotlivých várek.

Pivovar Louny je součástí skupiny Drinks Union, která vedle lounského pivovaru sdružuje pivovary Krásné a Velké Březno a Kutnou Horu. Skupina loni vyrobila přes 920 tisíc hektolitrů, což je zhruba stejně jako v roce 2004. Přibližně čtvrtina produkce směřovala na export a Drinks Union si udržel pozici největšího domácího exportéra na německý pivní trh. V Lounech se loni uvařilo přes 300 tisíc hektolitrů piva, se stejným výstavem počítá společnost i letos. Z toho dvacet procent jde na export, hlavně do Německa, Španělska a na Slovensko. "V pivovaru se vaří sedm druhů lounského piva, navíc také značky Pivrnec a Jarošov. V Lounech se rovněž stáčejí značky Březňák a Zlatopramen, ty se ale vaří jinde," sdělil Martin Jonáš z tiskového oddělení Drinks Union. Pivovar Louny zaměstnává 180 lidí.

---

Pivovar Louny

* roční výstav 300 tisíc hektolitrů piva

* 180 zaměstnanců

* pětina vyrobeného piva se prodá v zahraničí (Deník Lučan)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI