Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar podpoří město milionem korun

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar podpoří město milionem korun

[čtvrtek, 16. březen 2006]

Nápojářská skupina Drinks Union podpoří v letošním roce Louny jedním milionem korun. Příslušné memorandum bylo podepsáno v minulých dnech.

"Dlouhodobě se snažíme podporovat kulturu, sport i sociální oblast ve městech, v kterých sídlí naše pivovary. Výjimkou proto nejsou ani Louny, ve kterých naše skupina vlastní Pivovar Louny," řekl předseda představenstva Drinks Union Milan Hagan. Pivovar Louny s městem spolupracuje dlouhodobě. Vzájemná spolupráce vyústila v propůjčení znaku města pivovaru pro využití při propagaci lounského piva. "Nesmírně si ceníme možnosti spojit naše pivo přímo se znakem města Louny. Zdůraznění původu piva je vždy pro jeho úspěch velmi důležité," poznamenal Hagan. Společnost Drinks Union v Lounech například podporuje místní fotbal. Aktivně se účastní také pravidelných městských slavností Lounské vábení. Pivovar Louny pak stál na začátku devadesátých let u zrodu závodů hendikepovaných sportovců a podporuje je dodnes. Také díky této spolupráci se závod, který se uskuteční v červenci, letos poprvé stane oficiálním Mistrovstvím Evropy v Handbike.

Drinks Union je česká nápojová skupina, kterou vlastní několik fyzických osob. Firma zastřešuje pivovary v Krásném a Velkém Březně, v Lounech a Kutné Hoře. Vyrábí piva Zlatopramen, Březňák, Jarošov, Louny a Dačický. Do skupiny patří i a sladovna v Jarošově. Drinks Union má vlastní chmelnice nedaleko Žatce, kde pěstuje vlastní chmel jako přísadu do svých piv. Součástí skupiny je také divize KB LIKÉR, výrobce několika desítek druhů lihovin v čele se Starou mysliveckou. V loňském roce společnost prodala, včetně exportu a licenční výroby více než milion hektolitrů piva. Do zahraničí směřovala zhruba čtvrtina produkce. Drinks Union byl loni čtvrtý největší výrobce piva v ČR, udržel si také pozici největšího domácího exportéra piva na německý trh.

Pivovarnická skupina

Drinks Union byl loni čtvrtý největší výrobce piva v ČR, udržel si také pozici největšího domácího exportéra piva na německý trh. (Deník Lučan)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI