Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinky z Berouna

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Novinky z Berouna

Novinky z Berouna [p251]

Současná doba zrovna pivovarům moc nepřeje, to asi vědí nejen milovníci zlatého moku. Některé pivovary činnost pozastavily, některé dokonce i s výrobou piva skončily. Leč národ pivařů je naladěn na vlnu optimistickou, nové minipivovary stále vznikají a některé ze stávajících rozšiřují svoji technologii. Patří mezi ně i Berounský medvěd, pivovar s již třiadvacetiletou novodobou historií.

Exterier
Exterier

Jejich první varna z roku 1998 nebyla žádným profesionálním výrobkem, postavena byla "z nadšení", jak uvádějí sami majitelé. Vydržela však až do roku loňského, kdy už kapacitně nestačila poptávce piva. Od roku letošního je v provozu varna nová, výrobek pražské firmy 3K. Je dvounádobová plus vířivka, o objemu 45 hl, přímý otop dřevem zůstal zachován. V současné době je to v ČR největší varna, vytápěná tímto způsobem.

Varna 1
Varna 1

Ve spilce je pět nádob o objemu 15 hl a 2x 20 hl. K současným 21 ležáckým tankům přibude ještě 13 dalších (8x 10 hl a 5x 30 hl), které čekají na svoji instalaci příští týden. Samozřejmě, že i v Berouně, jako i ve většině pivovarů, zaznamenali pokles odběru piva. Majitelé jsou však plni optimismu a doufají "v lepší zítřky", včetně obnovení exportu piva do Švédska. A pokud to nevíte, tak Berounský medvěd je jeden z nemnoha našich pivovarů, které mají "Košer certifikáty".

Spilky
Spilky

Restaurace je sice t.č., vzhledem k vládním opatřením, mimo provoz, láhvové pivo lze ale zakoupit ve vrátnici pivovaru, která funguje nonstop. Sudové pivo je nutno předem objednat. Nově lze zakoupit "tekuté medvědy", včetně velikonočního zeleného, i ve stánku v Chrášťanech . Nachází se na konci obce, na výjezdu směr Praha, vedle firmy Alver. Provozní doba je středa až pátek od 10 do 18 hodin.

Tanky čekají na instalaci
Tanky čekají na instalaci

A ještě jedna novinka, která jistě potěší automobilové návštěvníky. Již nebudou poskakovat po cestě plné děr, až k pivovaru vede teď nová asfaltka. A ulice nese také nový název - U cukrovaru. Nezbývá, než popřát "Dej Bůh štěstí!"

Další fotky najdete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1822x] [3. duben 2021]
[Minipivovary] [comments: 6] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

jiri.kana

sobota, 3. duben 2021
13:49

jiri.kana

Koukám v galerii na fotku etikety jejich zeleného tradičního nesmyslu. To jako vážně dosáhnou zelené barvy jen s použitím vody, sladu a chmele? To skoro připomíná zázrak. Ale asi to tak bude, když podle údajů na etiketě je to legislativně pořád světlý ležák. Kdepak ochucené pivo :-)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jana

sobota, 3. duben 2021
15:27

Jana

jiri.kana:
Jirko, Ty jsi někde viděl nápis na zeleném pivu, že je to pivo ochucené? Mám jich doma si 7 a na všech je udán světlý ležák, příp. speciál.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
07:57


posted by: Inzerce

Chody

sobota, 3. duben 2021
15:34

Chody

Jana: Loni bylo u strakonického: Míchaný nápoj na bázi piva, viz...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

jiri.kana

sobota, 3. duben 2021
16:00

jiri.kana

Jana: Jasně. Třeba přímo u zakladatele tradice, zeleného Starobrna. Nebo Koa od Nomáda.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Kasei

sobota, 3. duben 2021
16:52

Kasei

Jana: tak bez uvedení zdroje zelené barvy ve složení na etiketě to odporuje platné legislativě a pivovar si koleduje o pokutu


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Jana

sobota, 3. duben 2021
17:09

Jana

Chody:
Pravda, letos to má taky. Pít se tento nápoj ale nedá, čistá chemie. Starobrno jsme ani nezkoušeli.
Kasei: oni to tam mají-tu bylinky, tu éčka. Ale stále to má název světlý ležák, či speciál.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI