Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Baron z Opočna

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Baron z Opočna

Baron z Opočna [p1993]

V roce 2019 byl v Opočně pod Orlickými horami otevřen nový rodinný minipivovar, který nese jméno Baron. První vaření proběhlo na začátku léta 2019 a poté jsme se představili se svým pivem na tradičních Porcinkulích v Opočně.

Chleba
Chleba

Pivovar byl založen sládkem René Hanušem, který získal zkušenosti s vařením piva jako homebrewer. Doma vařil pivo devět let a během této doby sbíral receptury, které pak použil i v pivovaru Baron.

Bedna
Bedna

Základní sortiment pivovaru čítá čtyři druhy ležáků: světlé ležáky 11% EPM a 12% EPM, polotmavé silné pivo 13% EPM Gaston a tmavé silné pivo 14% EPM, které má mírný „dozvuk“ karamelu. Postupně vyvíjíme nové receptury speciálů, které se budou vařit sezónně. Ke čtyřem základním pivům se snažíme mít i nějaký ten speciál. Na Vánoce a v letních měsících pak můžete očekávat speciálů více.

APA
APA

Pivovar si navrhnul sládek René Hanuš ve spolupráci s výrobci potravinářských zařízení na výstav 1000 hl/rok. Jedná se o plně automatickou 5 hl varnu. Ve sklepě jsou umístěny dvě otevřené spilečné kádě a třináct ležáckých tanků.

Varna
Varna

Naše pivo zavážíme do obchodů a pivoték. s kterými spolupracujeme. Stálý sortiment Barona lze nalézt ve vybraných prodejnách COOP/Konzum. Točené pivko můžete ochutnat na vybraných akcích, kterých se účastníme. V Opočně lze zajít na náměstí do Road Baru nebo do kavárny Valentino, případně na nově zrekonstruované koupaliště. A když vyrazíte v Opočně na fotbal, tak Vás také na suchu nenecháme.

PET
PET

Aktuální informace lze sledovat na našem na webu, Facebooku a Instagramu. Popřípadě nám můžete kdykoliv zavolat!


Autor: Michal Hanuš, Pivovar Baron


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Pivní.info] [Zobrazeno 1618x] [27. únor 2021]
[Minipivovary] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

úterý, 2. březen 2021
20:10

Dwarf

jen pro zajímavost - jedná se o původní varnu pivovaru Obora


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI