Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zhůřák Fest

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Zhůřák Fest

Zhůřák Fest [p1297]

Byl jsem velmi mile potěšen, když na mne na Facebooku vyskočila hláška, že jsem pozván na Zhůřák Fest - 5th Anniversary BBQ, v překladu páté narozeniny pivovaru Zhůřák. A jelikož je to můj nejbližší pivovárek, nebylo co řešit. Tedy krom jedné otázky, co se tak pětiletému pivovaru dává do vínku. Pivo je blbost nosit, k nějakým echt zajímavým speciálům se stejnak nedostanu a ani se v nich moc nevyznám. Pár bezesných nocí a nápad je na světě - dort ve tvaru loga zhůřského pivovaru. Děkuji synovi a jeho spolužačce za zhotovení, snad se líbil a chutnal.

Dort
Dort

Ale to už je jedno srpnové sobotní odpoledne a my vyrážíme do Zhůře. Po 15 hodině se to kolem terasy zhůřského pivovaru již hemží lidmi. A postupně přicházejí další a další. Jsou tu místní i z daleka, kteří se mohou utábořit na přilehlé louce. Začíná ladit muzika. Samozřejmě se už pije i degustuje místní pivo. Pro děti, řidiče a jako mezikus je přichystána čepovaná Malinovka. Kávu, mimochodem výbornou, připravuje mistr barista. BBQ je samozřejmě o grilování a tak si k pivu můžeme zakousnout různá masa a klobásy, ale i třeba výborný guláš nebo zeleninový salát.

Pivní samoobsluha
Pivní samoobsluha

Vše je to ale hlavně o něčem jiném, o pivu. Je přichystáno osmero kohoutů, z kterých teče výhradně zhůřské pivo. Vše samozřejmě svrchně kvašené. Splňuji předsevzetí a nejprve ochutnávám všechna piva po malých doušcích a pak se uvidí :) Jedem postupně podle tabule. Comet Dust Ale je dost voňavý ejl, druhá Světluška je podle něj taková, taková "ležáková". Nakouřená Citra Blast Ale není až tak moc nakouřená, což je alespoň pro mne docela příjemné.

Dnešní nabídka
Dnešní nabídka

Obě čtrnáctky si nějak moc nevybavuju, zato Slopp´d´Neipa bylo zjevení, echt kalné pivo, a to já mám rád. Na grepovou ipu jsem se vyloženě těšil a nezklamala. Krásně chmelovo - grepové doznívání. Dneska asi můj favorit. Heavy Metal si už ani moc nevybavuju. Tedy dále si dopřávám plnou třetinku Neipy a Grepu a pak... Někoho napadlo doplnit Black Ale ledovou kávou , fakt dobrý a pro mě osudný :(

Zhůřáci
Zhůřáci

Opět se potvrdilo, že Zhůřák je záruka kvality. Mezi svrchně kvašenými pivy špička. Děkuji Chrisovi a Soně Baerwaldtovým za pozvání a za pohodovou akci. Ať se Zhůřákovi daří i v dalších letech a rád se zase někdy zastavím na nějaký ten jejich ejlík...


Další fotky z akce



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3437x] [23. srpen 2018]
[Minipivovary] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Rokenroll

pátek, 24. srpen 2018
19:04

Tak je otázka, jestli by vás do Zhůře pozvali, kdyby znali vaše názory na MultiKulti a na imigranty.


napsal(a): Rokenroll [Odpovědět]

Chody

sobota, 25. srpen 2018
12:08

Chody

Rokenroll: Myslíte, že Baerwaldtovští kádrujou lidi jako Vy :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI