Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Fabrika na prýmky podruhé, resp. poprvé

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Fabrika na prýmky podruhé, resp. poprvé

Fabrika na prýmky podruhé, resp. poprvé [p1236]

V Perštejně jsem se už stavoval několikrát, vždy jsem byl ale řidič. Tudíž jsem si dal jídlo, k tomu domácí sladovou limonádu a pivo maximálně v PET na doma. To, jak sami jistě uznáte, není pro srdce pivařovo to pravé ořechové. Dnes se to konečně povedlo, řídí kolega a já si mohu dát čepované pivo přímo na místě činu. Od mé minulé návštěvy se prakticky nic nezměnilo, sortiment víceméně shodný, stavebně vše na svém místě, lokál skoro prázdný, i ten komín je stále stejně nakřivo...

Bývalá fabrika
Bývalá fabrika

Začínám samozřejmě světlou desítkou Sládek (27 - 19 Kč). Pivo je to jemné, skoro čiré, ale ne vodové. Má svoji chuť a to je u desítky vždy potěšující. Ideální pití na dlouhé večery a konverzaci o nesmrtelnosti brouka. Světlá dvanáctka Premiant (32 - 22 Kč) je úplně jiné pivo - těžší, hutnější, jak se na pořádný ležák sluší a patří. Nic moc se mu vytknout nedá, ale mě více zaujala nebezpečná pitelnost desítky. Vídeňský speciál 13% (30 Kč za třetinku) je zřejmě pivem vánočním. Je to velmi dobře pitelné pivo nasládlé chuti, ale asi nejde moc na odbyt. Nakonec ještě jen koštnu tmavou dvanáctku Harmonie, která mi z nabízeného sortimentu vyhovuje nejméně.

Speciální ležák
Speciální ležák

Podtrženo, sečteno. Pivo Chalupník z Perštejna potvrdilo svoji pověst a já mohu směle prohlásit, že je víc jak dobré. Kdo jste do Perštejna ještě nezavítal, nebo dokonce místní pivo neochutnal, určitě to při první příležitosti napravte. Já zase někdy rád provedu kontrolu místního moku. Chtělo by to se sem dostat někdy v parném létu, to ta desina musí krásně hasit žízeň...

Posezení pod varnou
Posezení pod varnou

Pivo je samozřejmě k dispozici i v PET lahvích o objemu 1,5l (Sládek - 81 Kč, Premiant a Harmonie - 95 Kč a Vídeň - 150 Kč). Zakoupit si můžete i různé sběratelské a propagační materiály (od tácků po cyklistický dres).

Kdybyste zde chtěli udat nějakou tu stravenku, tak vězte, že berou pouze jednu (jakékoliv hodnoty) na jedno jídlo. To nevymyslíš :)



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2915x] [14. prosinec 2017]
[Minipivovary] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

pátek, 15. prosinec 2017
16:37

Sekal

Petka ležáku za 150? To si jako dělaj kozy?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI