Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


KVÍZ: Kdo vyhraje letošní Dočesnou?

[čtvrtek, 19. červenec 2012]

Myslím, že další řádky nepotřebují můj komentář a každý si udělá úsudek svůj. Ještě by mohl mít tento kvíz další otázky: Kdo je hlavním sponzorem Dočesné? Komu vadí minipivovary?

Chmelařský institut s.r.o.

HOP RESEARCH INSTITUTE CO., LTD.

Kadaňská 2525, 438 46 Žatec, Czech Republic

Vážení pivovarníci, vážení obchodní přátelé,

po roce se na Vás znovu obracíme s nabídkou účasti Vašeho pivovaru v tradiční degustaci, která probíhá každoročně ve Chmelařském institutu s.r.o. v Žatci při příležitosti Dočesné.

Z důvodu každým rokem narůstajícího počtu vzorků (a s tím související stále se prodlužující doby degustací) jsme byli letos nuceni přistoupit ke změnám, a proto v letošním roce budou degustována pouze světlá piva 10o, 11o a 12o.

Letošní rok se týká pouze filtrovaných piv.

autor: Pavel R. | Blok 22:38 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Martin

středa, 1. srpen 2012
19:54

plky o pěnězích jen potvrzují kdo uplatil a kdo bude na bednách....vsadím se, že nej bude minimálně 4 místa Heineken....jupííííí to bude jízda


napsal(a): Martin (lecba.neklidem(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Nesvadba

pondělí, 30. červenec 2012
12:55

Vzhledem k tomu, že Chmelařský institut hradí z vlastních prostředků téměř celé náklady na degustaci, byla zatím provedena změna degustace tím, že se nebudou všechny kategorie piv hodnotit každý rok, ale ob rok. Proto jsou letos 3 kategorie 10,11 a 12 a příští rok zase budou ty ostatní. Vím, že je to škoda, že naše degustace patří mezi nejvyhlášenější v České republice, ale opravdu dávat 100 tis. Kč v vlastních zdrojů si už nemůžeme každoročně dovolit. Když jsme před několika lety chtěli vložné za každý vzorek (a to jen 100 Kč), tak se to řadě pivovarů též nelíbilo. Tak nevím jaká by byla odezva a kolik pivovarů by se přihlásilo, kdybychom požadovali 1000 Kč jako vložné jako je to u jiných soutěží. Zatím jsme přistoupila na tento dvouroční cyklus. Jinak tato degustace nemá vliv na počty a druhy piv, které budou pivovary prezentovat při Žatecké dočesné na náměstí. Takže, určitě každý může piva z ostatních kategorií ochutnat u stánků pivovarů. Tato degustace není proti malým pivovarům, spíš jsme zvažovali, zda se neudělá ještě jednu zvláštní degustace právě jen pro malé pivovary, protože jejich počty vzorků se rapidně navýšily. Možná bych přivítal náměty od pivovarů jaký jít směrem - zda vyšší vložné nebo každý rok měnit kategorie nebo někdo najde jinou lepší cestu. Jako chmelaři přistupujeme k této degustaci nezaujatě a nikdy jsme nepreferovali nějakou skupinu pivovarů.
Vladimír Nesvadba, organizátor degustace


napsal(a): Nesvadba (nesvadba(a)chizatec.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
16:02


posted by: Inzerce

Martina

sobota, 28. červenec 2012
08:33

V loňském roce v kategorii kvasnicová a nefiltrovaná piva (v této kategorii soutěžili i velké pivovary), první tři místa obsadili právě minipivovary.
Tambor,Na Rychtě, Mutějovice. Je to škoda, ale si to nemá cenu komentovat.


napsal(a): Martina (martina.valterova(a)seznam.cz) [Odpovědět]

yerka

sobota, 28. červenec 2012
15:04

yerka

to Martina: Třeba se pletu, ale myslím, že Tambor loni na Dočesné nebyl.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Martina

neděle, 29. červenec 2012
16:11

to yerka:
byl a umístil se na prvním místě...Druhý byl náš Vojtěch( Na Rychtě), třetí Mutějovice,10°


napsal(a): Martina (martina.valterova(a)seznam.cz) [Odpovědět]

yerka

neděle, 29. červenec 2012
16:26

yerka

to Martina: Zajímavé, že jsem si jich tam nevšiml, to mne mrzí a na seznamu také Tambor není: http://www.docesna.cz/index.php?page=4&lang =


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Martina

neděle, 29. červenec 2012
17:31

to yerka:
To je seznam pivovarů,kteří měli stánky, Tambor měl vzorky pouze v degustační soutěži...Našla jsem výsledky.


Nefiltrovaná piva
1 Královédvorské pivo Tambor (sv. ležák 11% nefiltrované) Pivovar TAMBOR, Dvůr Králové nad Labem
2 Vojtěch Pivovar Na Rychtě, Ústí nad Labem
3 10° Podžbánský pivovar, Restaurace v Mutějovicích


napsal(a): Martina (martina.valterova(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Malakin

pondělí, 30. červenec 2012
09:29

Malakin

to Martina a Pavel: Zákazníka většinou nezajímá, kolik vám na zdi visí diplomů, ale spíš to, co mu aktuálně servírujete v půllitru, tak co místo objíždění všemožných degustačních soutěží věnovat energii raději péči o vaše pivo, resp. řešení problémů s jeho proměnlivou kvalitou?


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Narmer

neděle, 5. srpen 2012
15:25

Narmer

to Malakin: Malakine, proč ten útočný tón proti Rychtě? Mám k tomu jen dvě věci.
1) Proč by neměly pivovary objíždět degustační soutěže? Kde jinde mohou být porovnána různá piva z různých částí republiky? A pokud má pivovar co nabídnout, byl by sám proti sobě, kdyby se degustací neúčastnil a diplomy si nevystavil. Je to ocenění jejich práce a pochopitelně také reklama. Trh, nabídka, poptávka, reklama ... tohle všechno funguje i v pivovarnictví. A pohled na seznam ocenění na stránkách http://www.pivovarnarychte.cz/cz/pivovar/oceneni.html vypovídá o tom, že Na Rychtě mají pivomilcům co nabídnout. Kór když si všimneš, že se jedná o ocenění na významných soutěžích a ne jen na nějakých soukromých či polosoukromých degustacích (čímžto tyto nijak neznevažuji, opravdu ne).
2) Piva z pivovaru Na Rychtě průběžně "degustuji" po celou dobu jeho existence. Abych nebyl tak vzletný, bydlím v Ústí a tak Na Rychtu chodím na pivo :-). Všiml jsem si jejich stálého i občasného sortimentu, všiml jsem si akcí, které pořádají nebo na kterých se spolupodílí, všiml jsem si lecčeho, ale nikdy jsem si nevšiml tebou zmiňované "proměnlivé kvality piva". Máš-li k tomu něco konkrétního, tak sem s tím. Nemáš-li, byla tvá reakce zbytečně konfrontační a nebo prostě zbytečná.


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

yerka

neděle, 29. červenec 2012
18:31

yerka

to Martina: Aha, tak jsem konečnš doma, omlouvám se. Netušil jsem, že na Dočesné může soutěžit někdo i bez stánku.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

yerka

pátek, 27. červenec 2012
14:00

yerka

No, to je tedy síla. Popřemýšlím, jestli na Dočesnou letos vůbec pojedu. Vždyť asi před půl rokem, zde byl ze strany pořadatelů prezentován nápad, že velké pivovary budou letos na hlavním žateckém náměstí a minipivovary budou mít stánky na nám. Prokopa Velkého u Chrámu chmele a piva....Tak proč najednou takový klacek pod nohy?


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Dan

pátek, 27. červenec 2012
10:20

Dan

Je to lumpárna! Hold, "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"...
Pro mne jen další důvod k absolutnímu bojkoutu velkopivovarů.

Bylo by zajímavé na instut vznést dotaz, zda bude příští ročník věnovaný nefiltrovaným pivům, když ten letošní se týká jen filtrovaných...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Martin

pátek, 27. červenec 2012
07:03

oukland....hlavním partnerem jsou Krušky, takže na bedně zcela jistě něco z jejich produkce. Jako v Budějovicích. Nejzajímavější kategorie pro pivovary 10, 11, 12 byly obsazeny Heinekenem. Něco tu rozhodně smrdí.


napsal(a): Martin (lecba.neklidem(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI