Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Tip na dovolenou s Zoigl pivem

[úterý, 10. srpen 2010]

Je čas dovolených a jistě mnozí z vás netráví svůj zasloužený odpočinek pouze někde u moře či v exotických krajinách, ale dostanete se třeba i do Českého lesa, kde se můžete někde u hranic ubytovat a odkud je to jenom coby kamenem dohodil do Hornofalského lesa.

Zde ve městečkách, jako je například Eslarn, Mitterteich, Falkenberg nebo Windischeschenbach, která jsou opravdu kousíček za hranicí, přetrvává úžasná tradice komunálních pivovarů – Zoiglbier. Na stránkách, na které dám odkaz na konci tohoto příspěvku naleznete více informací, jak k fenoménu Zoigl, včetně zajímavého videa, seznamu míst, kde a kdy lze Zoigl ochutnat a rovněž informace pro turisty a cyklisty, kteří se rozhodnou tato místa navštívit.

Každému, kdo se rozhodne do těchto končin zavítat, ať již jako cyklista či jinak, přeji krásnou dovolenou v pěkné přírodě a mnoho dobrého piva.

A zde je slíbený odkaz: http://www.bocklradweg.de/?zoigl

Tip na dovolenou s Zoigl pivem

autor: Henri | Blok 15:11 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Elf

středa, 11. srpen 2010
11:14

Elf

Doplnil bych, že komunální pivovar využívá více rodin, ale otevřený výčep má vždy pouze jedna rodina (pozná se to podle typické hvězdy, která je na obrázku výše) a to ještě ne každý den v týdnu. Proto doporučuji důkladně prohlédnout harmonogram. Pokud se vám tam nechce na několikrát, tak mě upozornil Jarda Šnajdr, že ve městě Neuhaus a Windischeschenbach probíhají každý rok dny "otevřených výčepů". Bohužel Windischeschenbach hlásí zrušení termínu 15. září a v Neuhausu je to až 3. října.
Podrobnější info v češtině lze najít na tomasových stránkách: http://pivniobzor.cz/search/?op=Sendform, nebo tady (a to částečně i v angličtině): http://www.zoiglbier.de/ a http://zoigl.de/.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Rosťa

úterý, 10. srpen 2010
18:29

Rosťa

Děkuji za cennou a relevantní osvětu. Prosím tě jen pro jistotu: genri ze SP je tvé východní alterego, ruská mutace tvé tvorby nebo skutečně jiný subjekt? Jsem z toho trochu zmatený...


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
07:19


posted by: Inzerce

Henri

středa, 11. srpen 2010
08:16

Henri

to Rosťa: Genri ze SP je opravdu jiný subjekt. Jeho článek je ale velice zajímavý a doufám že ne poslední, neboť mé znalosti z této části světa a hlavně pivního dění v něm jsou velice malé a tak se díky němu mohu dozvědět spoustu nových informací.


napsal(a): Henri [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI