Reklama na PI Reklama na PI Rastal









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Hodnocení článků na Pivním Infu

[pátek, 2. červenec 2010]

Teprve s uveřejněním mého prvního článku na PI jsem detailněji pohlédl i na podrobnosti jednotlivých článků, tj. počet shlédnutí a jejich hodnocení. Bohužel u článků neplatí rovnice počet shlédnutí rovná se počet přečtení. Pokud tak narazíme na článek, ke kterému má hodně diskutujících co říct, naskáče u něj velký počet shlédnutí. Umístí se pak tento článek v kategorii "Nejčtenější články" nebo se pro tuto sekci bere skutečně počet přečtení (např. podle IP adresy)? Pak se jedná spíše o nejdiskutovanější články, nikoli nejčtenější.

Druhým problémem je málo hodnocení. Pominu-li slovní hodnocení v komentářích, většina pravidelných návštěvníků si sice článek přečte, ale následně ho nehodnotí pomocí přednastavené stupnice. Do této kategorie patřím i já. Hodně článků jsem četl, ale nehodnotil. Přitom autora jistě zajímá i zpětná vazba na jeho článek, nikoli jen komentáře k dané problematice.

autor: Abrahaam | Blok 15:23 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

val

pátek, 2. červenec 2010
19:58

val

Myslím, že z komentářů pod článkem lze zjevně vyčíst jakési celkové hodnocení, stupnice je taková nic neříkající, navíc se tam dá naklikat milion bodů, takže není ani moc objektivní.


napsal(a): val [Odpovědět]

Abrahaam

sobota, 3. červenec 2010
10:59

Abrahaam

to val: Komentare pod clankem se vetsinou tykaji obsahu. Malokdo se vyjadri o samotnem clanku (snad jen Malakin, nebo naopak kritika na jeho clanky). A kdyz si vezmes, ze clanek precte treba sto lidi, tak tezko bude vsech sto hodnotit clanek komentarem. Kdezto kliknuti na hodnoceni je otazka sekundy. Mas sice pravdu, ze se to da treba milionkrat naklikat, ale na druhou stranu nevim, kdo a proc by to delal :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.07.2010 ve 21:55:56


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

Adsense

15. prosinec 2017
05:30


posted by: Inzerce

emu

úterý, 6. červenec 2010
21:07

emu

to Abrahaam: mám pocit, že stupnice je k ničemu, protože hodně lidí do ní zahrnuje spíš to, jak moc souhlasí s tím, co v článku je. když bude někdo psát o tom, že pivovar dělá hnusný pivo (a bude mít pravdu) tak tam lidi daj špatný hodnocení "za to že se jim nelíbí že pivovar vaří hnusný pivo" a ne autorovi. stupnice se dá intepretovat různě, není z ní poznat, PROČ dal někdo tolik bodů, co dal.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Malakin

středa, 7. červenec 2010
15:54

Malakin

to Abrahaam: Blog na toto téma tady byl již počátkem roku (nebo možná už loni) a tehdy jsme se shodli na tom, že současný systém komentářů nemá žádnou vypovídací hodnotu a že je tedy zcela k ničemu.

Své by o tom mohl vyprávět např. Rosťa, kterého nemá rád majitel jedné hospody a taky mu to u jeho článků dává malým počtem hvězdiček patřičně najevo, ale určitě i Píra, kterého zase nesnáší majitel nejmenované hospody na Žižkově, a mnozí další zdejší autoři, kteří se mohou snažit sebevíc, ale protože jsou někomu trnem v oku, na nějaké lepší hodnocení svých článků mohou prostě zapomenout.

Dalším příkladem, byť z opačného úhlu pohledu, by mohly být např. články o srazech Beerborce, které mají výborné hodnocení zajištěno předem, přičemž autor takového článku se nemusí ani moc snažit, neboť emoce čtenářů, resp. ostatních účastníků těchto srazů, se snaží za něj. Podobně je tomu i v případě článků o nově vzniklých minipivovarech. Stačí se zmínit o nové značce piva, pivo trochu pochválit a emoce opět udělají své. Co na tom, že se za pár měsíců ukáže, že to pivo stojí za starou bačkoru, neboť to vaří člověk bez patřičného vzdělání, resp. bez patřičných zkušeností...

Suma sumárum: Systém hvězdiček by měl být změněn tak, aby se články daly hodnotit podle více kritérií, nebo by měl být úplně zrušen.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 07.07.2010 ve 16:00:54


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]


Islám v ČR nechceme Pivní prodejna Pod Zelenou Horou Vrčeň