Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Plzeňáci v Chodovaru

[sobota, 15. květen 2010]

Když Klub malých pivovarů navštívil v polovině března majitel a sládek Chodovaru pan Plevka ml., netušili jsme, jak se rozvine naše vzájemné poznávání a spolupráce. Tehdy jsme byli srdečně pozváni na prohlídku pivovaru a samozřejmě ochutnávku.

A v sobotu 8. května jsme ve více než hojném počtu (27 lidí!) dorazili do Chodové Plané. Někteří na kole, jiní vlakem, řada milovníků piva se rozhodla pro celý víkendový pobyt v tomto městečku.

Detailní prohlídka, která nás pod vedením pana Plevky ml. čekala, byla skutečně zevrubná a trvala téměř dvě hodiny. Následné povídání na prostranství před pivovarem nadchlo skutečně všechny.

Dozvěděli jsme se například o snaze velkých nadnárodních korporací tlačit na malé pěstitele chmele, aby upustili od aromatického a cenného žateckého červenku a nahradili jej jinými rychle rostoucími odrůdami. Rozdíl v ceně by měl být dokonce kompenzován, takže další rána pro typicky české pivovarnictví?

Že by za to všechno nemohly jen klimatické změny, které údajně způsobují nižší výnosy této „české perly“? Hovořilo se také o snaze velkých supermarketů tlačit cenu piva až pod hranici únosnosti – vykoupíme vám pivo za 2,50 Kč….(!).

Závěrem je třeba poděkovat panu Plevkovi a celé jeho rodině a držet mu palce. V této republice už takových silných a nezávislých bojovníků mnoho není (a nejen v pivovarnictví…)

Plzeňáci v Chodovaru [p13]

autor: vencafialu | Blok 16:33 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI