Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Budějovický Budweiser

[středa, 29. duben 2009]

Do redakce mi přišel zajímavý mail, který se zamýšlí nad pozadím obou budějovických pivovarů a zajímavosti značky Budějovické pivo - Budweiser Beer. Cituji (i když ne doslovně) a nechávám na Vaše posouzení:

"Předseda představenstva jednoho pivovaru byl spolu s bývalým ministrem a členem nervu zakládajicím členem jedné strany a jsou velcí kamarádi. V devadesátých letech byl po volbách na prvním nepostupovém místě a po uvolnění místa snad z důvodu umrtí poslance se stal poslancem. Po určité době odstoupil. Jako trafiku dostal místo v představenstvu Jihočeských pivovarů.

Nejzajímavější je dnešní spolupráce bývalého ministra s AB a zároveň nabídka na prodej BMP se zaregistrovanými známkami vážícími se k Budějovicům - Budweiser za na první pohled nesmyslnou cenu. Oba pánové se dodnes přátelí a navštěvují."

Je to jen náhoda, nebo přeci jen jde o celosvětově známou značku Budweiser Beer?

autor: Chody | Blok 21:02 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Ámos

čtvrtek, 30. duben 2009
16:16

Mně na tom nejvíc vadí, že BMP przní pojem Budějovické pivo. Sice chtějí miliardu za známky, ale pro jeho kvalitu dělají málo. Do britského Tesca vozí pivo pod značku Bohemia Pilsner, stáčené snad někde v Nizozemsku, a na zadní etiketě se dočtete, že jde o Budějovické pivo. To jsou Za takový faul by ve fotbale byla červenákarta.


napsal(a): Ámos [Odpovědět]

mandis

středa, 29. duben 2009
21:37

mandis

Tak to v Česku chodí. I velcí kluci se kamarádí a kují pikle jak "vydojit" bohatý Budějovický Budvar. V tomto případě nápadem, aby ekonomicky se trápící Budějovický měšťanský pivovar (o němž, a o lidech kolem něj, je předpokládám řeč), právě Budvar koupil za 1,5 miliardy korun, když sama hodnota BMP (poměřím-li ho s náchodským pivovarem) může být někde nad 200 milióny. Vše ostatní připadá na "duševní vlastnictví". Má hodnotu více než miliardy? Silně o tom pochybuji. Nedělám si ale iluze, že i když je vláda v demisi, že se časem neobjeví další pozoruhodné nápady, jak "budvarskou kost" ohlodat. Mimochodem: vzpomenete si ještě, kdo před pár lety navrhoval vymazat národní podnik Budějovický Budvar z obchodního rejstříku? Přece konkurenční Budějovický měšťanský pivovar...


napsal(a): mandis [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI