Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Jak jsem točil i Gh

[pondělí, 12. leden 2009]

Blížilo se významné výročí narození mého tchána a mě samozřejmě začalo zajímat, jaké že pivečko bude při této významné chvilce na čepu. A jak zařídit, aby to bylo pivo dobré, tedy alespoň dle mé chuti. Nabídl jsem se, že bych si tuto stránku vzal na svá bedra a už se těšil na to, jak budu váhat mezi Koutským a Dudákem, Bakaláře bych mohl zkusit či snad Herolda. Ale o mé služby nebyl projeven pražádný zájem, škoda. Snad jen to pivo bych prý mohl točit...

Když se dozvídám, že se bude samozřejmě čepovat Gambrinus (dále Gh), jak jinak, je mi smutno na duši a začínám spřádat plány o bojkotu této akce. To se však nesetkává s pražádnou podporou ze všech stran a já se pomalu ale jistě smířuji se skutečností, že se celý večer budu koukat na spokojené postavičky, jak do sebe lejí Gh a že ho snad ještě budu točit...

Úplně nejčernější scénář je zažehnán informací, že chlazení má dva kohouty. Na druhém prý bude ale Pilsner Urquell. Nejfádnější to kombinace sudových piv v Česku. Co naplat, PU se dá alespoň pít. Jsem s tím takřka smířen i když ve slabých chvílích se mi vrací představa, jak stojím u chlazení a z jednoho kohoutu teče Koutská desítka a z druhého Dudák ze strakonického sklepa.

Afrika tedy opět zvítězila, ale doráží zpráva, že tchán dostal od šéfa (osvícený to člověk) sud nějakého bezinkového či brusinkového pivo. Prý se ochutná alespoň na začátku akce. Je mi ale divné, že by toho byl celý sud. Asi ani já bych nebyl tak odvážný a šel bych do něčeho více ozkoušeného, tedy českého ležáku, nejlépe nefiltrovaného. Přemýšlím a vzpomínám si, že nějaké takové pivo jsem pil onehdá v Černicích. Začínám se těšit, protože brouček zvědavosti ve mně pomalu ale jistě hlodá.

Je už naraženo, když přicházíme. Na čepu Pilsner Urquell a ... ano Purkmistr. Hádejte čeho si točím třetinku. Pivo mně chutná, občas si jej někdo dá na košt a většinou se vrátí k Prazdroji, čest pár vyjímkám.

Zajímavá situace nastává, když je sud PU prázdný a přeráží se na Gh. Když se ptáme, co si kdo ještě dá, většina řekne prostě pivo. V jiné situaci bych na tuto odpověď automaticky natočil Purkmistra, ale co kdyby došel a já neměl co pít:) Ptám se tedy jaké, že si dají. Odpovědi jsou různé - od "no jasně že gambáč" po "no snad bys mi nenatočil gambrinus". I když musím uznat, že odpovědi prvního typu převládaly.

Do konce oslavy Purkmistr nedošel a já tak nepřišel o přísun tekutin a dalších prospěšných látek v pivu obzvláště kvasnicovém obsažené. I když nechybělo moc, vždyť druhý den jsme v sudu nalezli pouze čtyři piva. Splňuju tak občanskou povinnost a Purkmistra dopíjím. Nechávám ostatní ve štychu s Gh a je mi dobře.

Z toho plyne poučení, že i z na první pohled bezvýchodné pivní situace se může vyklubat příjemné posezení, respektive postání u baru, s dobrým pivem.

Jak jsem točil i Gh

autor: Chody | Blok 20:10 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

ladin

středa, 14. leden 2009
09:24

Kolikalitrove sudy byly G, PU, Purkmistr? Jen tak pro predstavu toho, jaky byl pomer chlemtacu G/PU versus Purkmistr.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Chody

středa, 14. leden 2009
09:30

Chody

to ladin: 30 - 30 - 30


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Michal

úterý, 13. leden 2009
14:04

Michal

Mě z toho taky plyne, žes měl docela z prdele kliku :) Budiž ti to přáno :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
07:56


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI