Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Pivní Rumunsko a Cara' cu bere

[neděle, 5. říjen 2008]

Zatímco si všichni ve Zlých časech pochutnávali na pivečku z východních Čech, mě bohužel pracovní povinnosti odvolaly dále na východ, až do vzdálené Bukurešti.

Ač jsem se snažil sebevíc, mnoho informací o pivu v Rumunsku jsem nezískal. Snad až na různé zahraniční weby, kde bylo zmíněno pár podniků, které lze v Bukurešti navštívit.

Jakmile se však zeptáte, kam by se dalo zajít na pivo, tak vás okamžitě pošlou do podniku Cara'c cu bere, což je nejstarší pivnice v Bukurešti. Nachází se v centru starého města v Stavropoleos St. 5 a to od roku 1899, přičemž historie začala již o 20 let dříve na jiné adrese.

Je zde možné ochutnat tradiční rumunské pokrmy a to na staré město nikoli za přemrštěné ceny. Polévky kolem 7 lei nebo vlastně nyní spíše RON (Romanian New Currency).

Jídla pro jednoho od 20 RON výše. Vyzkoušel jsem tradiční držkovou polévku Ciorba de burta, ke které se přikusuje čili paprička, vepřové maso na pepři podávané s polentou a druhý den rybu Dorada. Pokaždé jsem byl velmi spokojen.

Ale předpokládám, že vás na pivním serveru bude zajímat především pivo. Takže standardně se točí do 4deci ucháčů prý pro tento podnik speciálně připravované pivo Carlsberg za 6 RON. Bohužel pivo chuti nezajímavé. Toto pivo neuškodí, ale bohužel nijak zvlášť nepohladí a nepotěší.

Jinak je možné dostat třeba lahvový Paulaner a nějaká další točená piva, jejichž seznam si už bohužel nepamatuji neb jsem se o další nezajímal.

Závěrem bych řekl, že našinec v Rumunsku hlady a žízní nezhyne, nicméně to bohužel není země pivu zaslíbená Většinu trhu ovládají velké koncerty jako Heineken, S.A.B. nebo Tuborg. Jinak se zde dále pijí německá piva. Při procházce městem jsem narazil i na PU.

Pivní Rumunsko a  Cara' cu bere

autor: LiborP | Blok 10:06 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI