Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Zemřel Rosťa Kloubek

[pátek, 21. červenec 2017]

Tato zpráva mne dnes zasáhla z pivních periodik jako blesk z čistého nebe. Co k tomu napsat, snad jen, že naše srdce zasáhl smutek a bezmoc. Rosťa nám bude moc chybět.

27. ledna 2007 mi Rosťa napsal do diskuse: "Opravdu úžasná korelace věku, chuti a pivního moudra. Myslím, že někde jsi nechal krom procent i jiné cifry, z čehož jsem si spočítal, že ročně vypiješ jako já. Géčku a Krušovicím se vyhýbám, není-li jiné pivo, raději jsem bez piva. Příklon k malým pivovarům má dva důvody - chuť a účinek. Jsou dobřejší a není po nich, přebereš-li, člověku zdaleka tak špatně. Sruktura je dána geografickým výskytem konzumenta a schopností malých pivovarů distribuovat. Já chodím na Kácovské kvasnicové Ke Klokočníkovi, Poličské do Hromu do Police a kupuji v tesku či hypernově Březňák, Louny, Náchod, Svijany a u nás ve večerce kvůli mě paní bere jednu basu Malorohozeckého týdně. Ahoj a drž se! Rosťa"

Bylo to pohlazení a od té doby jsme se s Rosťou podívali na různá místa se zajímavým pivem. Jeho články nepostrádaly poezii, pohodu, kamarádství. Snad neurazím ostatní autory, ale Rosťovy články patřily a patří k tomu nejlepšímu, co jste na PI mohli kdy číst.

Bez Rosti je na světě zase o dost radosti méně. Přejme mu, aby mu v nebeské hospodě chutnalo a věřme, že si tam s ním jednou přiťukneme...

Zemřel Rosťa Kloubek

autor: Chody | Blok 09:26 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Láďa

pátek, 21. červenec 2017
13:40

Lada

http://www.prvnipivniextraliga.cz/cesky-lezak/rosta-kloubek-%E2%80%A0/


napsal(a): Láďa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI