Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Movembeer

[středa, 2. listopad 2016]

Pivovarníci se chytají různých příležitostí, k nimž by mohli uvařit nějaké to speciální pivo a tak zvýšit svoje prodeje. Vždyť, kdo by neochutnal něco nového, že? Listopad je krom našich dušiček i měsícem halloweenu. Nějaké to dýňové pivo ve světě i u nás je už docela profláklé. Co vymyslet jiného? Pamatujete si např. na Buqičáka, za kterým stály lidé pohybující se okolo Aliance P.I.V., tenkráte zejména pražských pivnic.

Dnes vaří pivo, spíše asi nechávají si vařit, pod hlavičkou létajícího pivovaru BadFlash. A právě pod touto značkou vzniklo zbrusu nové pivo Movembeer. Jazyková hříčka inspirována akcí Movember. To je taková akcička, kdy si stádo nechá na měsíc narůst knír. Myslím, že se to chytá hlavně v metropoli a právě sem je toto pivo určeno asi především. Jedná se o nefiltrovaný, a samozřejmě nepasterizovaný, ležák o stupňovitosti 11,6% EPM, hořkosti 35 IBU a obsahu alkoholu 4,8% obj. Doba zrání je 90 dní. To nemusí být vůbec špatné chuti, co myslíte?

BadFlash má dnes módní dovětek "Craft Brewery". Řemeslný pivovar - co si pod tím představit? Kde se Movembeer opravdu vaří, kvasí a leží? A kdo ho vaří? Na letáku se dočtete, že "mužská parta z pivovaru BadFlash". Dá se tomu věřit, nebo je to jen marketinkový obrat? Níže je ale uveden sládek a tím je Martin Vrba, kterého známe zejména z královédvorského pivovaru Tambor. Bingo, myslím, že jsme uhodili hřebíček na hlavičku. Proč ale nikde není uveden opravdový výrobce?

Pivo by mělo být v nabídce po celý měsíc listopad, takže je velká pravděpodobnost, že na něj narazíte. Já se k němu asi nedostanu, napište tedy do diskuse, jak Vám chutnalo?

Movembeer

autor: Chody | Blok 08:36 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Malakin

sobota, 12. listopad 2016
04:20

Malakin

Hafo pravopisných/typografických chyb (chybějící mezery/interpunkce, přebytečné závorky za dvojtečkou či pomlčkou aj.), k tomu překlepy (nefiltorvané) a nesmysly (11,6 % EPM obj.). Nejen sládek, ale i grafik s editorem očividně odvedli dost nekvalitní výkon :-(
---------------------------------
Zpráva byla upravena 12.11.2016 ve 04:52:19


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Azkaban

středa, 2. listopad 2016
22:19

Mel sem v Kulovym Blesku a spíš zklamalo, vodové, diacetyl...z Tambora už sem pil větší hitparády


napsal(a): Azkaban [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
07:15


posted by: Inzerce

pechi

pátek, 11. listopad 2016
09:38

pechi

Azkaban: Podobné pocity, zapomněl jsem na Vaše hodnocení a hlavně diacetylu bylo vrchovatě. Ochutnáno v Illegal baru.


napsal(a): pechi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI