Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Mobilní minipivovary v kontejnerech

[pátek, 11. leden 2013]

MOBBEER

Toužíte také po vlastním minipivovaru, ale ve vašem projektu vás brzdí nedostatek prostoru pro jeho provozování ? Máte restauraci v pronájmu a nechcete či nemůžete investovat do cizího majetku ? Provozujete v létě restauraci u vody a v zimě jiný podnik na horách, takže by vám pivovar půl roku nevydělával ?

Máme pro vás dobrou zprávu. Už i vy můžete mít svůj vlastní pivovar. Takový, který se vejde téměř všude, nemusíte kvůli němu přestavovat budovu restaurace a můžete si jej převést kamkoli budete chtít. Třeba v létě na koupaliště a v zimě do lyžařského střediska. Skončí vám nájem restaurace ? Pivovar si převezete jinam a můžete vařit pivo v jiném podniku, nebo třeba u sebe na zahradě.

Vaříme pivo v kontejneru

Zajímavou koncepci minipivovarů pojala jako výrobní program společnost Mobilní pivovary s.r.o. z Ostravy. Jako jediná na světě vyrábí, transportuje a oživuje u zákazníků mobilní minipivovary MOBBEER , tedy malé pivovary, zastavěné kompletně anebo zčásti do kontejnerových skříní.

Minipivovar MB-150VS-A-27-AIO

Více než technické řešení nás zaujaly možnosti, které tento typ minipivovarů nabízí. Oproti klasickým minipivovarům, zastavěným do objektů, disponují  kontejnerové minipivovary MOBBEER variabilitou, umožňující sestavit pivovar podle aktuálních potřeb začínajícího provozovatele a později jej snadno a pružně rozšiřovat o další moduly.

Pivovar MOBBEER - varna v restauraci  a ležácký sklep v kontejneru Pivovar MOBBEER - ležácký sklep v restauraci  a varna v kontejneru Pivovar MOBBEER - ležácký sklep i varna v kontejneru

Minipivovar jako stavebnice

Výrobce minipivovarů MOBBEER nabízí i různé druhy kombinací kontejnerového řešení a částí minipivovarů umístěných napevno v objektu restaurace :

Výroba pivovarů zahrnuje kontejnerové i statické minipivovary ve čtyřech základních řadách podle výrobní kapacity varny - 150 litrů, 300 litrů, 500 litrů a 600 litrů. Navíc si lze k základnímu modulu varny nakonfigurovat modul chlazeného ležáckého sklepa v několika odstupňovaných kapacitách výstavu od 27 hektolitrů až po 108 hektolitrů. K jedné varně lze připojit až několik modulů ležáckých sklepů, anebo třeba zvolit řešení, kdy má restaurace ležácký sklep umístěný ve vlastním objektu a varnu jako externí modul, případně naopak.

Nejmenší minipivovar MOBBEER Starter 150VS je například možné zakoupit jako kompaktní řešení umístěné v jediném kontejneru, větší kapacity pak počítají s oddělenými moduly varny a ležáckého sklepa.

Minipivovar MB-150VS-A-27-AIO

Takto je možné začít s opravdu malým minipivovarem MOBBEER Starter 150, vhodným pro začínající menší restauraci, a postupně z již minipivovarem vydělaných peněz pivovar postupně rozšiřovat, tj. navyšovat kapacitu ležáckého sklepa i výkon varny.

Nejen mobilita, ale také úsporný provoz

Minipivovary MOBBEER jsou pozoruhodné také tím, jaký důraz kladou výrobci na hospodárnost jeho provozu. Varný proces využívá rekuperace tepla, kdy pomocí důmyslného systému přečerpávání horkého oleje a vody dokáže využít každý joule odpadního tepla, vznikajícího především při chlazení mladiny, pro ohřev další várky piva, a dále díky efektivně řešenému automatickému sanitárnímu systému šetří až 50% vody při vymývání nádob a sanitaci pivovaru.

Když se náhodou nedaří, pivovar prostě prodáte ...

O kontejnerové pivovary je zájem jak u nás, tak v zahraničí. V současné době pracuje výrobce na uspokojení poptávek několika zákazníků v zemích Evropské unie, primárním trhem však zůstávají hospůdky a restaurace na domácím trhu, které si z různých důvodů nemohou dovolit rozsáhlé investice do "kamenných minipivovarů", ale přesto chtějí vařit vlastní kvalitní domácí pivo. A kdyby se podnikatelský projekt náhodou někomu z nich ani při největší snaze nevydařil, je možné mobilní minipivovar snadno bez větších ztrát prodat jako celek jinému provozovateli, který si jej jednoduše odveze na jiné místo a hned zítra může vařit pivo novým zákazníkům.


Mobilní minipivovary

Více informací o mobilních kontejnerových minipivovarech MOBBEER : www.mobilnipivovary.cz

autor: mobilnipivovary | Blok 14:49 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI