Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Žirafu nee

[pátek, 21. prosinec 2012]

Blíží se konec roku a s tím spojené "vánoční besídky". První na řadě je firemní, která se koná v salonku Secese Plzeňského Prazdroje; pro dříve narozené Rudý koutek. K dispozici je Excelent od Gh a nefiltrovaný PU za 34,-. Čekání do začátku trávíme v KMP a po plejádě dobrých, nejen českých piv, nemáme žádná očekávání, dávám jeden GHh 11 k jídlu. Mezitím Coca Colu a Frisco a na závěr ještě jedno Gh. Dnes jsem měl tedy letošní první a poslední Gambri(h)nus... Rychle zaskakuju do KMP pro vlakového lahváče - Sváteční AIPA od Permonů a je mi dobře.

Za čtrnáct dní má naše oddělení domluvené posezení v pivovárku U Pašáka, který, tedy spíš jeho restaurace, právě prošel rekonstrukcí a hlavně rozšířením (dnes jsou k dispozici mj. dvoje záchody). Celá restaurace je pod novým designem a propagace hlásá, abychom dali pivní žirafu. Nabídka je to lákavá, tak ji zkoušíme. Žirafa je nám přinesena. Kohoutem, který snad má evokovat pípu, si točíme jednotlivá piva, ale bohužel zcela bez pěny. Je nám vysvětleno, že to tak má být; vždyť se jedná o dvakrát přelité pivo.

Tak nějak mi zůstává utajeno tajemství úspěchu žiraf. Já už si rozhodně žádnou neobjednám. Vlastní pivo - Pašák bylo dnes výborně pitelné, dle ostatních snad trochu lehčí oproti jindy. Sváteční speciál měl být chuti vanilko- skořicové a vězte, že jsem z něj necítil ani jedno, snad jen vyšší level - alkohol a hutnější chuť.

Poslední plzeňská besídka se konala v magické datum - 20.12.2012 - v restauraci prvního plzeňského minipivovaru - U rytíře Lochoty. Na čepu standardní jedenáctka a sváteční medový speciál 16%. Opět jsem med nezaznamenal :( Jen vyšší hutnost. Byl však dle mne lepší než speciálek u Pašáka. Ale jedenáctka dnes byla s příchutí kyselinky. Ne snad, že by se jednalo o úplně zkažené pivo, ale náznaky jsem tam cítil; a nebyl jsem sám...

Závěrem tedy mohu říci, že Vánoční speciály těchto dvou plzeňských minipivovarů rozhodně nenadchnou :( Nicméně v současné době je na tom z hlediska klasické produkce chuťově lépe Pašák...

P.S.: Dnes nás čeká ochutnat sváteční čtrnáctku z Pelhřimova a samozřejmě hned celý sud. Snad bude šmakovat a již před půlnocí dojde...

Žirafu nee

autor: Chody | Blok 08:53 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Vašek Švihlík

pátek, 21. prosinec 2012
15:09

Poměrně dobře pitelný pivka maj v Grollovi, ale pokud je někdo fajnšmekr a chce z Plzně jenom to nejlepší, pak asi musí navštívit Purkmistra :)


napsal(a): Vašek Švihlík (vaclav.svihlik(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kisutam

pondělí, 24. prosinec 2012
12:10

kisutam

to Vašek Švihlík: Mě osobně při nedávné návštěvě Plzně daleko víc chutnalo pivo od Lochoty jako z Purkmistra.V tmavém z černic byly známky mléčného kvašení.


napsal(a): kisutam [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
05:23


posted by: Inzerce

Vašek Švihlík

pondělí, 24. prosinec 2012
12:37

to kisutam: Já tmavý nepiju skoro vůbec, tak sem si ho ani nedával, ale mám rád medový ležáky a ten mi v Černicích chutnal hodně, med v něm byl opravdu znát. A ten jejich klasickej světlej ležák, co maj v základní nabídce po celej rok, to je hodně vysoko nastavená laťka.


napsal(a): Vašek Švihlík (vaclav.svihlik(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI