Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zájem o návštěvu pivovaru každoročně roste. Potvrdil to i Litovelský Otvírák.

Co se píše o pivovarech a pivu


Zájem o návštěvu pivovaru každoročně roste. Potvrdil to i Litovelský Otvírák.

[sobota, 18. srpen 2012]

Největším lákadlem na tradiční Litovelský Otvírák, bylo dobré pivo i možnost podívat se do výroby, kde se pivo vaří podle tradičních receptur už 119 let. Na Otvírák letos přišlo celkem 10 500 lidí a zatímco loni se exkurzí zúčastnilo 2053 lidí, letos to bylo dokonce o 500 více.

Největší obdiv patřil varně s již tradičně obdivovanými měděnými varnými káděmi, otevřené spilce a také minipivovaru, který je v provozu od loňského roku.

Právě v něm pivovarníci vaří speciály, z nichž některé nabídli právě na Otvíráku. Kromě Gustáva fajnšměkři s uznáním degustovali WITbier a někteří vůbec poprvé v životě také speciální pivo ALE, charakteristické svým ovocným aroma, O tom, že skvěle chutnaly nejen speciály, přesvědčilo i množství celkově vypitého piva značky. Celkem se vypilo 222 hl a tedy celých 44 400 piv, takže na každého návštěvníka to byla více než 4 piva.

Kromě rychlého a kvalitního pivního servisu, návštěvníci ocenili dobrou organizaci, hudební program i zajištění dopravy. Akci ukončil slavnostní ohňostroj.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI