Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nová trasa v Popovicích hlásí rekordní návštěvu, přivítala už dvacet tisíc lidí. Další hosty přiláká grilování v pivovaru v sobotu 11. srpna

Co se píše o pivovarech a pivu


Nová trasa v Popovicích hlásí rekordní návštěvu, přivítala už dvacet tisíc lidí. Další hosty přiláká grilování v pivovaru v sobotu 11. srpna

[pátek, 10. srpen 2012]

Zájem turistů o pivovar ve Velkých Popovicích výrazně narůstá, za posledních sedm let se počty příchozích zčtyřnásobily. Také díky novinkám atraktivní trasy přivítal pivovar letos 20 000. návštěvníka již 8. srpna. Češi představují 57 % zájemců o prohlídku a nejčastější zahraniční návštěvou jsou Rusové, kteří tvoří takřka třetinu dosavadního celkového počtu návštěvníků.

I při celkově vyšší návštěvnosti se rozložení příchozích hostů z pohledu národností v posledních letech téměř nemění. Českých návštěvníků je 57 %, více než 40% lidí tedy přijíždí ze zahraničí. Nejvíce cizinců pochází z Ruské federace, kde je Velkopopovický Kozel velice populární,“ vysvětluje Karel Kraus, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje. Pivovar pravidelně vítá také turisty z Německa, Velké Británie, Maďarska, severských zemí nebo i exotických krajin, jako např. Austrálie či Nový Zéland.

Domácí návštěvníci přijíždějí nejčastěji ze středních Čech a využívají zejména individuální návštěvy. Další kategorií jsou pražští cyklisté, pro které Velké Popovice představují ideální a oblíbený tip na výlet. Přes 83 % zájemců o prohlídky přijíždí do pivovaru organizovaně.

Jubilejním návštěvníkem se stal Martin Kussior, který tráví letní dovolenou v okolí Popovic a do pivovaru přijel na prohlídku s rodinou. „Při prohlídce pivovaru mě zaujala technicky dokonalá stáčírna a hlavně informace o surovinách a samotné výrobě velkopopovického piva. Musím přiznat, že jsem si doplnil vzdělání a že při dalším setkání s Kozlem k němu budu už přistupovat trochu jinak,“ podělil se o své dojmy z pivovaru jubilejní návštěvník, kterému předali zástupci pivovaru malou pozornost.

Foto

Velkopopovický pivovar na zatraktivnění své prohlídkové trasy komplexně pracuje, i proto se daří nabízet návštěvníkům zajímavé novinky. Letos v květnu pivovar rozšířil prohlídku Po stopách Kozla o unikátní 40 metrů dlouhý tunel vedoucí z ležáckých sklepů přímo do stáčírny a nabídl novou expozici v historické varně z roku 1928. Přímo v autentickém prostředí ležáckých sklepů si pak mohou návštěvníci vychutnat velkopopovická piva z nového jedinečného výčepu.

Raritou a duší pivovaru je živý maskot kozel Olda, který je přirozenou součástí pivovarského parku, ale i řady ceremonií a významných akcí pivovaru. Prvního maskota získal popovický pivovar až z Užhorodu v roce 1939. Jméno Olda získal po svém původním ošetřovateli a všichni jeho následovníci dostávají své první jméno po něm.

Suvenýry s kozlími motivy si mohou zájemci zakoupit v Návštěvnickém centru v Kozlím obchůdku nebo prostřednictvím e-shopu, dalším lákadlem pro návštěvníky pivovaru je Kozlíkův konferenční prostor, venkovní areál pro zážitkové akce a Kozlovna, která byla vedle pivovaru otevřena v roce 2010.

Pro věrné příznivce piva Velkopopovický Kozel neustále připravujeme zajímavé a zábavné akce, díky kterým se mohou dozvědět maximum informací o oblíbené značce, ale především mohou v pivovaru strávit příjemný den. Například už tuto sobotu se milovníci velkopopovického piva a dobrého jídla mohou těšit na grilování v pivovaru,“ uvedl Tomáš Raboch, vedoucí Turistických služeb.

Grilování v pivovaru se uskuteční 11. srpna od 11 do 18 hodin. Chybět nebude Velkopopovický Kozel 11° a odpoledne návštěvníkům zpříjemní i živá hudba s kozlími soutěžemi. Kdo se chystá navštívit novou trasu místního pivovaru, může se na jejím konci těšit na ochutnávku poctivého piva Velkopopovický Kozel přímo v ležáckých sklepích a v nefiltrované podobě.

Foto


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI