Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dáte si špeka, po kterém není žízeň?

Co se píše o pivovarech a pivu


Dáte si špeka, po kterém není žízeň?

[sobota, 4. srpen 2012]

V novém jablečném radleru Samson je i konopí!

Z mnoha testů radlerů, které proběhly v průběhu letošního léta, vyplynul jednoznačný závěr. Chutnají ty, které nejsou vlezle sladké a v kombinaci s ovocnou šťávou si zachovávají osvěžující hořkost. „Roli hrálo to, že jsme chtěli přijít s něčím chuťově nezaměnitelným, ale i novým a trochu odvážným. Proto jsme smíchali jablečnou limonádu s pivem a přidali špetku aroma z květu konopí,“ říká obchodní ředitel pivovaru Samson David Posekaný.

Při zemi se ale pánové nedrželi, ani i když vymýšleli název pro své nové pivo a bez okolků ho nazvali Špeck. Výslovnost je stejná jako u synonyma pro marihuanový joint. „Radlery jsou piva hlavně pro mladé lidi a my jsme si řekli, že jim uděláme uprostřed léta radost. Uvidíme, jak jim zachutná. Špeck je zatím příchuť pro letošní rok. Taková limitovaná edice,“ prozrazuje David Posekaný.

Špeck je ale tak trochu jiný ve více směrech. Například se vůbec nebude prodávat v plechu a koupíte ho jen v třetinkovém skle s twist uzávěrem. Lahev si tak každý snadno otevře pouhým pootočením zátky. A když k tomu přidáte i nápadnou etiketu, může tohle pivo okázale mířit mezi nejvíc trendy záležitosti letošního léta.

Samson by zároveň rád navázal na své úspěšné radlery, které představil před letošním létem. Citron nezklamal, je to ale hlavně Grep, který sbírá vavříny v mnoha spotřebitelských testech. Muži z Pivní extraligy mu udělili titul „Nejlepší radler“ a celkově třetí místo mu patří i v prestižním Testu deníku MF Dnes.

Musím přiznat, že poslední vývoj našich radlerů je pro nás velice příjemným překvapením. Tak rychlý vzestup jsme sami nečekali. I tohle nám dodalo chuť připravit další novinky,“ prohlašuje obchodní ředitel pivovaru Samson.

Jasným důkazem má být i nový Samson Špeck. Pivo lahodné, chuťově zajímavé, osvěžující a možná i lehce provokativní. Ale není důvod k panice. Špeck samozřejmě splňuje všechny normy předepsané ministerstvem zdravotnictví. Konopí je tam opravdu v menším než malém množství.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI