Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Běžecká elita si připije Holbou Šerák na Šeráku

Co se píše o pivovarech a pivu


Běžecká elita si připije Holbou Šerák na Šeráku

[pátek, 27. červenec 2012]

V sobotu 4. srpna 2012 se v Jeseníkách sjede na 300 nejlepších běžců z ČR i Polska, aby pokořili jeden z nejvyšších vrcholů Jeseníků Šerák. Poběží se Holba Běh na Šerák, závod kategorie „ SUPER“. Generálním sponzorem tohoto běhu do vrchu, je stejně jako loni Holba, ryzí pivo z hor.

Chceme tímto podpořit jednu z dalších sportovních akcí, vázaných na Jeseníky. Tento závod i jemu podobné zvyšují prestiž regionu a podporují i jeho návštěvnost,“ říká zástupce generálního sponzora Vladimír Zíka. Závod kategorie „SUPER“ se stal součástí seriálu Maratonstav Českého poháru v běhu do vrchu a je nominačním závodem na Mistrovství světa v běhu do vrchu 2.září, organizovaném v italském Temu-Ponte di Legno.

Holba běh na Šerák startuje od restaurace Koliba na Bobrovníku v nadmořské výšce 495 m.n.m. Nejkratší vzdálenost o délce 4 600 m a převýšením 330 m budou zdolávat juniorky a závodníci Jesenického kondičního běhu. Ženy a muži (D,E) vyběhnou až na Šerák a k překonání na ně bude čekat 9 500 m s převýšením 905 m. Obě dvě tyto tratě vedou po žluté turistické značce. Nejvyšší kategorie mužů (A,B,C) poběží nejtěžší trať přes Obří Skály, vedoucí především lesním terénem, s krásnými výhledy na okolní krajinu. Cílem této nejnáročnější tratě, dlouhé 12 500 m při převýšení 1 165m, je rovněž vrchol Šeráku u chaty Sv. Jiří.

Tady se mohou startující posílit Holbou Šerák nebo nealkoholickým pivem Holba, podle chuti. Obdrží upomínkové předměty pivovaru a pro první tři běžce v jednotlivých kategoriích jsou připraveny finanční a věcné ceny, které věnuje pivovar Holba, město Šumperk, město Jeseník a sponzoři, uvedení na stránkách závodu www.behnaserak.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI