Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pilsner Urquell zvyšuje prodeje ve Velké Británii, olympiáda a nové marketingové aktivity je mohou posílit

Co se píše o pivovarech a pivu


Pilsner Urquell zvyšuje prodeje ve Velké Británii, olympiáda a nové marketingové aktivity je mohou posílit

[čtvrtek, 26. červenec 2012]

Plzeňskému Prazdroji se v jubilejním 170. roce existence daří zvyšovat prodeje prémiového piva Pilsner Urquell ve Velké Británii. Za letošní první pololetí sem vyvezl meziročně přibližně o čtvrtinu více. K posílení povědomí a obliby mezi britskými spotřebiteli letos může přispět partnerství Pilsner Urquell s Českým olympijským týmem a zajímavé marketingové aktivity vyprávějící příběh plzeňského piva

Během olympiády se v Českém olympijském domě*, který bude poprvé otevřen i pro veřejnost, vyčepuje symbolických 170 sudů plzeňského ležáku. Ten letos 5. října oslaví své 170. výročí od uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Plzeňský ležák bude v olympijském domě k dispozici ze dvanácti výčepních kohoutů s dostatečným počtem personálu, tak aby se pokryla i maximální návštěva v olympijském domě při oslavách českých úspěchů, která činí přes 2 500 lidí.

Pilsner Urquell představuje Londýňanům také historii. Od března běží unikátní ochutnávky nefiltrovaného piva z 25litrových dubových soudků, které vyrobili bednáři v plzeňském pivovaru. Do Velké Británie jsou soudky zasílány ve speciálním chladicím voze přímo do vybraných londýnských restaurací, kde soudky narazí proškolený personál. Ambasador plzeňského piva pak hostům vypráví o vzniku a historii, receptuře, technologii vaření s trojím rmutováním v měděných varních pánvích, ale také o nenahraditelných českých surovinách. „Tyto ochutnávky jsou velmi populární, protože nefiltrované pivo z dřevěného soudku je výjimečné, má unikátní způsob doručení. Každý měsíc posíláme za kanál La Manche několik desítek soudků,“ říká Dalibor Vainer, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje.

Obdobný příběh představil Pilsner Urquell i na červnovém gastronomickém festivalu Taste of London, kde desítky tisíc příznivců gurmánských zážitků v prostředí krásného Regent’s parku rozmazlují své chuťové buňky u stánků společností zabývajících se jídlem i nápoji té nejvyšší kvality, včetně restaurací s hvězdičkou Michelin. Prazdroj sem kromě piva v nerezových sudech dovezl z Plzně velký dubový sud (27 hl), který umístil do obří chlazené kostky ze skla, a čepoval z něho nefiltrovaný plzeňský ležák.

Vedle zmíněných ambasadorů příběhy plzeňského piva letos ve Velké Británii vypráví i známý britský herec a cestovatel Charley Boorman. Díky partnerství s časopisem The Times si přes milion konzumentů v UK mohlo přečíst jeho články o plzeňském pivovaru a postupně zhlédnout šest působivých filmových klipů, které v něm Charley Boorman natočil.

*Český olympijský dům se slavnostně odhalí 27. července a bude otevřen od pondělí do soboty od 10 do 24 hodin a v neděli od 10 do 23 hodin. Interiér českého domu působí dynamicky a sportovně, celkový prostor činí 2 000 m² s kapacitou 2 500 hostů. Špičková audiovizuální technika – dvacet velkoplošných obrazovek, projekce na více než 280 m2, prostorový zvuk, digitální tablety a atmosférické nasvícení celého prostoru – umožní divákovi maximální komfort při sledování olympijského programu. Na velkém pódiu se budou slavit české úspěchy. Cesta do Olympijského parku potrvá fanouškům sedm minut rychlovlakem z nedalekého nádraží Kings Cross.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI