Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pavel Šemík bude řídit nizozemský pivovar Grolsch

Co se píše o pivovarech a pivu


Pavel Šemík bude řídit nizozemský pivovar Grolsch

[úterý, 17. červenec 2012]

Pavel Šemík (38), dosavadní manažer plzeňských pivovarů Prazdroj a Gambrinus, se od 1. srpna 2012 stává technickým ředitelem nizozemského pivovaru Royal Grolsch*. V nové roli bude odpovídat za vaření pivních značek Grolsch a Amsterdam a bude řídit výrobu tohoto významného pivovaru společnosti SABMiller.

Pavel Šemík vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou. Do Plzeňského Prazdroje nastoupil v roce 1997 po dokončení studia jako čerstvý absolvent. Postupně byl technologem stáčení, technologem a sládkem pivovaru, podílel se na mnoha technologických i marketingových projektech. S vařením piva i řízením týmu sládků má Pavel Šemík zkušenosti, již od roku 2005 stá v čele velkopopovického pivovaru a od roku 2007 řídí oba plzeňské pivovary Prazdroj i Gambrinus.

Pavel Šemík má zásluhu na tom, že v žebříčku produktivity a efektivity se tyto pivovary trvale umísťují mezi nejúspěšnějšími pivovary společnosti SABMiller v Evropě. V posledních letech se významně podílel na vývoji a zavedení výroby řady novinek do portfolia Plzeňského Prazdroje.

Pavel Šemík je ženatý, má dvě děti. K jeho zálibám patří sport, zejména běh, rodinné výlety na kole či fotbal, po kterém si rád dopřeje dobré plzeňské pivo.

* Pivovar Grolsch vznikl v roce 1615 a dnes patří mezi významné světové výrobce piva. Mezi pivovary společnosti SABMiller se začlenil v únoru 2008.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI