Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

II. ročník Mikulovského Pivobraní zahájí ministr zemědělství pan Ing. Petr Bendl

Co se píše o pivovarech a pivu


II. ročník Mikulovského Pivobraní zahájí ministr zemědělství pan Ing. Petr Bendl

[pondělí, 16. červenec 2012]

Jižní Morava je domovem kvalitního vína, ale pivo zde také nebylo zatraceno. Důkazem je II. ročník festivalu Mikulovské Pivobraní. Zúčastněte se jedinečného pivního, kulturního a gastronomického svátku a přitom poznejte historický Mikulov ležící na úpatí Pálavy, uprostřed nádherné přírody jižní Moravy.

Letošní ročník pivního festivalu Mikulovského Pivobraní bude probíhat ve dnech 10. a 11. srpna v mikulovském amfiteátru. Organizátoři tak navazují na tradici Pálavského vinobraní festivalem, který osloví i ty, jež holdují spíše zlatavému moku s pěnou.

Loňskou akcí započala tradice oslavy piva, která přilákala na tři tisíce návštěvníků. V letošním roce organizátoři očekávají až deset tisíc návštěvníků, a to především díky možnosti ochutnat více než 50 druhů piv od velkých i malých pivovarů z celé ČR i ze Slovenska.

O významu akce svědčí i osobní účast ministra zemědělství Ing. Petra Bendla, který přijede dvoudenní festival zahájit. Dalším významným hostem festivalu bude reprezentant výrobců piva, předseda Českého svazu pivovarů a sladoven, pan Ing. Jan Veselý.

Jednou z novinek letošního ročníku je soutěž, ve které se tuzemští výrobci piva utkají o titul „Pivo Jižní Moravy“.

Festival nabídne pro každého něco. Především skalní fanoušci piva se mohou těšit na ochutnávku od nejrůznějších pivovarů a značek. K dobrému pivu patří i dobrá (rocková) muzika, proto na festivalu zahrají Mňága a Ždorp, Xindl X, Ukulele Trouble makers, Nebe, Medicimbal, Walter Bartoš band, Denwer a mnoho dalších.

Fanoušci piva se mohou během festivalu zapojit do nejrůznějších soutěží (v páce, v pití piva na čas, v hodu sudem na dálku, v přetahování lanem a další). Jedním z vrcholů sobotního programu bude tolik oblíbená soutěž MISS mokré tričko.

Organizátoři nezapomněli ani na rodiny s dětmi, které najdou vyžití na kolotočích, v bazénu s pěnou či v dětském koutku s dílničkami. Dětskou zábavu zajistí i vtipní klauni.

Součástí Mikulovského Pivobraní bude také fotosoutěž, která nese název „Nejlepší okamžik z Mikulovského Pivobraní 2012“. Své fotografie, na kterých fotografové zachytí nejlepší okamžiky z Pivobraní, mohou zasílat do soutěže průběhem měsíce po skončení festivalu. Z nich porota vybere dvacet nejlepších. Výherce soutěže získá fotoaparát značky Olympus.

Generální partneři festivalu:

Ministerstvo zemědělství ČR, Město Mikulov

Partneři festivalu:

Starobrno, Pilsner Urquell, Lobkowicz

Mediální partneři:

Rádio Krokodýl, Rádio Jih, Rádio Free, Maxim, Břeclavský Deník

Ostatní partneři:

Český svaz pivovarů a sladoven, Českomoravský svaz minipivovarů, Regionální muzeum v Mikulově, Správa jeskyně Na Turoldu

Ubytování:

Mikulov nabízí širokou nabídku ubytování v penzionech, hotelech i na ubytovnách.

Doprava a parkování:

Do Mikulova jezdí vlak ve směru Znojmo - Břeclav. Spojení do Brna zajišťuje autobusová linka. Návštěvníci festivalu, kteří přijedou do Mikulova autem, mohou parkovat před vstupem do amfiteátru.

Vstupné:

Jednodenní vstupné: 150 Kč (předprodej 100 Kč)

Dvoudenní vstupné: 250 Kč (předprodej 200 Kč)

Volný vstup pro prvních 150 návštěvníků: pá 16:00 – 17:00, so 12:00 – 13:00

Předprodej zajišťuje:

TIC Mikulov, tel.: 519 510 855, e-mail: tic@mikulov.cz (přímý prodej)

TIC Pasohlávky, tel.: 519 427 624

TIC Lednice, tel.: 519 340 986

Pořadatel akce:

BELLATO, s.r.o., Merhautova 1024/155, 613 00 Brno

Kontakt na organizátory:

Mgr. Veronika Žuravlova, tel. 776 498 885

JUDr. Jitka Hlaváčová, tel. 777 330 019


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI