Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Holbě přivítali návštěvníka jubilanta

Co se píše o pivovarech a pivu


V Holbě přivítali návštěvníka jubilanta

[pátek, 13. červenec 2012]

Branami hanušovického pivovaru Holba dnes prošel jubilejní 2012 návštěvník. Stal se jím 27letý Honza Koláček, který do Jeseníků přijel s přáteli na dovolenou. Pivovarníci ho přivítali slavnostním přípitkem ryzím pivem z hor na varně, kde převzal dárkový koš s pivem Holba, Pivovarskou kuchařku, tričko i kšiltovku Holba. Vítání jubilejního návštěvníka, jehož pořadí určuje aktuální rok, má v pivovaru víceletou tradici a pro návštěvníky je příjemným zpestřením.

Holbu si dám rád, a proto mě příležitost podívat se do pivovaru hned zlákala. Vůbec jsem netušil, že jde o tak rozlehlý pivovarský areál s vlastními rybníky, ale i studnami, ze kterých pivovar čerpá vlastní vodu pro výrobu. Teď už vím, proč je Šerák nejoblíbenějším pivem široko daleko. Už se těším na jedno chlazené,“ vyjádřil jubilant po převzetí dárku. Zájem podívat se do pivovaru roste především v létě, kdy sem zavítá až 100 návštěvníků denně. Jsou mezi nimi i ti, kteří se podívají jen do Pivovarského muzea a následně posedí v Pivovarské restauraci u čerstvě načepované Holby. Vše je součástí areálu pivovaru, kde si mohou turisté příjemně odpočinout. Venkovní posezení rádi využívají taky cyklisté, aby tady u nealkoholické Holby Free nabrali síly a pokračovali dál do hor.

Zájem podívat se na tradiční výrobu piva roste. Jen loni se exkurzí zúčastnilo více než 5 tisíc lidí a další 15 tisíc pak navštívilo pivovar v rámci Pivovarské čtvrtky a Pivovarských slavností, které letos proběhnou na konci srpna.

Okruh pivovarem trvá necelou hodinu. Začíná se prohlídkou areálu a poté, za dodržení přísných hygienických opatření, následuje návštěva varny, spilky i laboratoře a nakonec i ležáckého sklepa. Většina návštěvníků si nenechá ujít oblíbenou degustaci, která nabízí možnost ochutnat všechny druhy ryzího piva z hor. Dozvíte se při ní nejen zajímavosti o složení piva obecně, jeho chuti a co ji ovlivňuje, ale i to, jak dobré pivo poznat.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI