Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na Mikulovské Pivobraní 2012 láká obří půllitr

Co se píše o pivovarech a pivu


Na Mikulovské Pivobraní 2012 láká obří půllitr

[úterý, 19. červen 2012]

Největší pivní půllitr na Jižní Moravě stojí na okraji Mikulova. Obrovský pivní krýgl bude dva měsíce před festivalem lákat návštěvníky na Mikulovské Pivobraní. Organizátoři festivalu tak chtějí upozornit na druhý ročník akce, která si ve vinařském kraji postupně buduje silnou tradici.

Kovová maketa pivního půllitru stojí na křižovatce u vjezdu do Mikulova na hlavním tahu ve směru Brno-Vídeň, kudy denně projedou desetitisíce lidí. Do rekordně velkého půllitru by se ve skutečnosti vešlo 18 857 piv. Organizátoři ale doufají, že se jim na letošním festivalu podaří protočit několikanásobně větší počet piva. Jen v loňském roce se na Mikulovském Pivobraní, kam zavítaly tři tisíce návštěvníků, vypilo více než dvacet tisíc půllitrů piva.

Letošní druhý ročník festivalu se uskuteční ve dnech 10. a 11. srpna v Mikulovském amfiteátru. Návštěvníci budou moci ochutnat více než padesát druhů piv od menších domácích i velkých známých pivovarů. Především pro ženy je připraven velký výběr ochucených pivních nápojů. Pro letošní ročník se organizátorům podařilo získat podporu ministra zemědělství pana Ing. Petra Bendla, který přijede dvoudenní festival osobně zahájit.

Novinkou letošního ročníku je soutěž, ve které se tuzemští výrobci piva utkají o titul „Pivo Jižní Moravy“.

Na své si přijdou i příznivci rockové muziky, která k pivu zkrátka patří. Na pivobraní zahrají kapely Mňága a Žďorp, Xindl X, Walter Bartoš band, Medicimbal, Ukulele Trouble Makers, Nebe, Denwer a mnoho dalších.

Fanoušci piva se mohou během festivalu zapojit do nejrůznějších soutěží nebo do losování o hodnotné ceny. Jedním z vrcholů sobotního programu bude soutěž Miss mokré tričko. Organizátoři nezapomněli ani na rodiny s dětmi. V rámci bohatého doprovodného programu se mohou těšit na pěnný bazén, ohnivou show, kolotoče, klauny, gastronomické zážitky a různé soutěže. Pro nejmenší návštěvníky bude připraven dětský koutek s nejrůznější zábavou, hrami a dílničkami. Součástí programu bude také fotosoutěž s podtitulem „Nejlepší okamžik z Mikulovského pivobraní 2012“, kde výherci získají fotoaparát.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI