Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jubilejní ročník Dne Kozla navštívilo rekordních 18 tisíc návštěvníků

Co se píše o pivovarech a pivu


Jubilejní ročník Dne Kozla navštívilo rekordních 18 tisíc návštěvníků

[pondělí, 18. červen 2012]

Tradiční a oblíbená oslava Velkopopovického Kozla korunovala svůj letos již dvacátý ročník rekordem v návštěvnosti a také rekordně dlouhým grilem. Den Kozla letos přilákal na 18 tisíc lidí. Nejvíce zachutnal Velkopopovický Kozel 11° a speciál Medový Kozel, který velkopopovičtí sládci uvařili právě pro tuto příležitost. Celkem se vypilo přes 150 hl velkopopovického piva, které se na akci čepovalo ze 76 kohoutů, takže si jej návštěvníci mohli vychutnat bez dlouhého čekání. Nově rozšířenou návštěvnickou trasu pivovaru v rámci dnešního dne vidělo na dva tisíce zájemců. Návštěvníci Dne Kozla letos navíc byli svědky nového českého rekordu – v duchu oslav kovářského řemesla byl na akci pokřtěn a do knihy rekordů zapsán nejdelší gril u nás.

Foto

I letos se kromě skvělého velkopopovického piva a lákavé hudební produkce návštěvníci festivalu bavili bohatým doprovodným programem. Atmosféra byla výtečná a účast rekordní, k čemuž samozřejmě přispělo dnešní krásné slunečné počasí. K říznému velkopopovickému pivu se připravovaly zajímavé pochoutky na rekordním, nejdelším grilu v ČR. Všem fanouškům našeho piva bychom chtěli především poděkovat za bohatou účast,“ ohodnotil sobotní vydařený pivní festival ve Velkých Popovicích Vladimír Vaněk, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Jubilejní ročník Dne Kozla připravil pro své fanoušky jako každý rok kromě oblíbeného Velkopopovického Kozla 11° také speciál, tentokrát Medový Kozel. Obě piva skvěle doplnila grilované speciality. Kdo se dnes nemohl Dne Kozla zúčastnit, má příležitost ochutnat Medového Kozla – ležák s dobře vybalancovanou chutí a příjemnou vůní, kterou mu dodává aromatický extrakt z medu - ve vybraných restauracích přibližně do konce června (seznam restaurací bude zveřejněn na www.kozel.cz).

Foto

Na nejdelším grilu v České republice připravili pro návštěvníky „kluci v akci“ Filip Sajler a Ondřej Slanina speciální pokrm dle vlastního receptu, a to grilovanou vepřovou krkovici marinovanou ve velkopopovickém pivu. Rekord grilu sestaveného z 1,25 metrových nerezových modulů o celkové délce 21,67 metru potvrdila agentura Dobrý den a zapsala jej do České knihy rekordů. Slavnostního křtu rekordního grilu se zúčastnili starostka Velkých Popovic Martina Čermáková, manažer pivovaru Jaroslav Hacko a Filip Sajler s Ondřejem Slaninou. Svou pečeť unikátní gril dostal poté, co mistři kováři během svého vystoupení ukovali památný erb. „Je to opravdu dobrý pocit, když vidíte, jak výsledek vaší práce přináší radost a užitek takovému množství lidí,“ vyjádřil svou spokojenost kovář Stanislav Šutka.

V průběhu dne se o příjemnou festivalovou atmosféru postarali Hamleti v čele s Daliborem Gondíkem, hity z repertoáru Waldemara Matušky připomněla skupina Walda Gang a o rockovou tečku na závěr se postarala klasika v podání Ondřeje Hejmy a jeho Žlutého psa. Všichni přítomni také uznale hodnotili, že kapely nezůstaly jen u svého „řemesla“, ale zapojily se i do kovářské show.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI